keuzemodel
keuzemodel

Maak vóór 30 november je keuze(s) in het Keuzemodel

Er zijn deadlines voor de uitruil van een aantal bronnen (B) en doelen (D) in 2023 in het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden.

Het Keuzemodel is een aanvulling op je arbeidsvoorwaarden. Met het Keuzemodel kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden flexibel inzetten. Hierdoor heb je in sommige gevallen een belastingvoordeel. Zo kun je bijvoorbeeld (belast) inkomen ruilen voor een (onbelaste) vergoeding voor kosten die je maakt.

Tip: wacht niet tot het laatste moment met het maken van een keuze. Een aanvraag in het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden voldoet soms niet aan alle vereisten, waardoor een aanvraag opnieuw ingediend moet worden. Voor deze opnieuw ingediende aanvraag geldt dezelfde deadline.

Eindejaarsuitkering (B)

De deadline voor de uitruil van de eindejaarsuitkering 2023 is 30 november 2023.

Vakantie-uren (B)

De deadline voor de uitruil van de vakantie-uren 2023 is 30 november 2023.

Aanvullende reiskostenvergoeding (D)

In het keuzemodel is het mogelijk om je reiskostenvergoeding aan te vullen tot €0,21 per kilometer of tot 100% van de gemaakte OV kosten. Dit kan alleen als je naar de campus bent gereisd voor het werk, je deze declaratie voor reiskosten woon-werkverkeer hebt ingevoerd in BASS en deze is inmiddels verwerkt door de Salarisadministratie. Ook als je helemaal geen reiskostenvergoeding krijgt, omdat je op een afstand woont van minder dan 11 km en niet met de fiets reist, en je wilt reiskostenvergoeding aanvragen via het Keuzemodel moet je de gereisde dagen opgeven in BASS. De deadline voor het aanvullen van je reiskostenvergoeding is 30 november 2023.

Kunst-, cultuur- en sportvergoeding (D)

Alle medewerkers komen in aanmerking voor een kunst-, cultuur- en sportvergoeding (€100,- bij fulltime contract). Je kunt dit gebruiken voor activiteiten of cursussen op het gebied van kunst en cultuur of een sportabonnement.. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: fitness, voetbal, hengelsport, museumjaarkaart, bioscoopbezoek etc. De deadline om deze vergoeding aan te vragen is 30 november 2023.

Overige doelen (D)

Ruilkeuzes voor kosten gemaakt in 2023 kunnen uiterlijk tot en met 31 januari 2024 worden gemaakt.

Vakantie-uren

Naast salaris, vakantiegeld of je eindejaarsuitkering kun je ook vakantie-uren inzetten in het keuzemodel. Wist je dat? Zit jij (te) ruim in je vakantie-uren (bovenwettelijke vakantie-uren/compensatie-uren) , dan kun je overwegen om die uren in te zetten in het keuzemodel of er een aantal te verkopen. Hiermee verklein je de kans dat deze uren komen te vervallen.

Let op: Alle keuzes gemaakt vanaf 1 december 2023 maak je met bronnen van 2024. Bijvoorbeeld: de kosten van een aangeschafte fiets in 2023 kun je uiterlijk tot en met 31 januari 2024 opvoeren in het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Daarna is dit niet meer mogelijk. Voer je de kosten voor 1 december 2023 op, dan gebruik je een bron van 2023. Voer je de kosten op tussen 1 december 2023 en 31 januari 2024 dan zet je een bron van 2024 in.