Masteropleidingen bovengemiddeld beoordeeld in de Keuzegids Masters

In de Keuzegids Masters beoordelen studenten masteropleidingen van de Radboud Universiteit. Maar liefst zes masteropleidingen van de Faculteit der Letteren hebben in 2024 op drie of meer onderwerpen een bovengemiddelde score gekregen. Nog 13 andere masteropleidingen van de Radboud Universiteit werden ook bovengemiddeld beoordeeld.

Op basis van de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2023 vergelijkt de Keuzegids Masters  alle masteropleidingen aan de Nederlandse universiteiten. Daarbij wordt gekeken naar vijf kernonderwerpen (inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding loopbaan en sfeer). 

Binnen de Faculteit der Letteren krijgen de volgende zes opleidingen een bovengemiddelde score op ten minste drie kernonderwerpen:

  1. Geschiedenis
  2. Letterkunde
  3. Linguistics and Communication Sciences (research)
  4. Taalwetenschappen
  5. Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen 
  6. Educatie in de Taal- en Cultuurwetenschappen 

De research master Linguistics and Communication Sciences scoorde zelfs op alle vijf punten bovengemiddeld. Ook de twee educatieve masterprogramma’s Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen en Educatie in de Taal- en Cultuurwetenschappen, een samenwerking met de Radboud Docenten Academie, scoren bovengemiddeld op drie onderwerpen, waarbij de voorbereiding op de loopbaan de hoogst haalbare score kreeg. De masterspecialisaties van Letterkunde scoren al jaren goed en ontvingen eind 2023 ook al een bronzen Elseviermedaille van ‘EW Beste Studies’.

Bij alle zes opleidingen worden de docenten bovengemiddeld beoordeeld. Hartelijk dank aan alle docenten die hier dagelijks aan bijdragen.

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Faculteit der Letteren