Maximum open access jaarquota bereikt voor twee uitgevers

Bij de uitgeverijen Springer Nature en Emerald zijn de jaarquota om kosteloos te publiceren bereikt. Corresponderende auteurs van de Radboud Universiteit en het Radboudumc kunnen vanaf dit moment, tot eind 2022, alleen nog tegen kosten open access publiceren in de tijdschriften van deze uitgevers.

Vanaf 1 januari 2023 kan er door corresponderende auteurs van de Radboud Universiteit en het Radboudumc weer zonder extra kosten open access gepubliceerd worden tot het jaarquotum bereikt is.

Springer Nature

Vanaf het moment dat het maximum van 2.080 artikelen is bereikt tot 1 januari 2023 komen de Article Processing Charges (APC’s) voor open access publiceren voor rekening van de onderzoeksgroep.

Als de onderzoeksfinancier dat toelaat kun je ervoor kiezen om op de traditionele closed access manier te publiceren. Op de website van Springer Nature kun je een keuze maken.

Emerald

Tot 1 januari 2023 komen de Article Processing Charges (APC’s) voor open access publiceren voor rekening van de onderzoeksgroep. Als de onderzoeksfinancier dat toelaat kun je ervoor kiezen om op de traditionele closed access manier te publiceren. Op de website van Emerald kun je een keuze maken.

Open access na 6 maanden

Als je kiest voor closed access kun je overwegen om mee te doen aan het project 'You share, we take care!'. Samen met de andere Nederlandse universiteiten en UMC’s gebruikt de Radboud Universiteit de Nederlandse auteurswet om wetenschappelijke publicaties sneller wereldwijd voor iedereen toegankelijk te maken, zonder barrières en zonder extra kosten. Wetenschappers krijgen de kans om zes maanden na de eerste online publicatie de uitgeversversie van hun publicaties in de Radboud Repository in open access te publiceren. Deze manier van open access publiceren is niet Plan S compliant.

Indien je onderzoeksfinancier (bijv. NWO of Horizon Europe) eist dat je  publicaties onmiddellijk (zonder embargo) en onder een open licentie deelt, neem dan contact met ons op voor advies.

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je belangstelling om mee te doen? Laat het ons weten! Wij helpen graag.

Je kunt mailen naar openaccess [at] ubn.ru.nl. Je krijgt snel antwoord.

Organisatieonderdeel
Information & Library Services