Studenten zitten achter elkaar en maken digitaal tentamen

Nieuw: SPSS, Word, Excel of PowerPoint inzetten bij online tentamen

Het is nu ook mogelijk om SPSS, Word, Excel en PowerPoint in te zetten bij een digitaal tentamen met de software Cirrus. De nieuwe functies van de software zorgen ervoor dat studenten de programma’s die ze tijdens het studeren gebruiken, ook kunnen inzetten tijdens het tentamen.

Studenten kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van SPSS om een statistische analyse te maken van een dataset. Daarmee kunnen ze dan vervolgens een vraag beantwoorden. Of ze kunnen een bestaand artikel bewerken in Word en die bewerkte versie inleveren. De additionele software biedt veel nieuwe mogelijkheden. 

Digitaal toetsen met Cirrus 

Steeds meer opleidingen kiezen voor digitaal toetsen. Cirrus Assessment is het systeem dat de Radboud Universiteit gebruik voor digitale tentamens. Digitaal toetsen met Cirrus is praktisch, omdat je het ontwikkelen van de vragen, het afnemen van de toets en het analyseren in één systeem doet. Je kunt daarbij gemakkelijk samenwerken met collega’s en Cirrus kan je helpen om de toets na te kijken bij multiple choice-type vragen.  


Lees meer over het toepassen van Cirrus

Contactinformatie

De facultair coördinator digitaal toetsen van jouw faculteit helpt je graag bij vragen over Cirrus en over het inzetten van de nieuwe functies. 

Organisatieonderdeel
Education Support