Studenten zitten achter elkaar en maken digitaal tentamen
Studenten zitten achter elkaar en maken digitaal tentamen

Nieuw: tijdens een digitale toets SPSS, Word, Excel of PowerPoint inzetten

Het is vanaf nu mogelijk om tijdens digitale toetsen met Cirrus ook SPSS, Word, Excel en PowerPoint in te zetten. Hierdoor kunnen studenten deze programma’s, die ze tijdens een cursus nodig hebben, ook gebruiken tijdens een digitale toets.

Studenten kunnen tijdens een toets naast de toetssoftware (Cirrus) bijvoorbeeld gebruik maken van SPSS om een statistische analyse uit te voeren. Daarmee kunnen ze dan vervolgens een vraag beantwoorden of de bewerkte dataset als antwoord inleveren in Cirrus. Een ander voorbeeld is het kunnen bewerken van een bestaand artikel in Word en die bewerkte versie inleveren.

Digitaal toetsen met Cirrus

Steeds meer docenten kiezen voor digitaal toetsen. Cirrus Assessment is het systeem dat de Radboud Universiteit gebruikt voor het afnemen er van. Digitaal toetsen met Cirrus is praktisch, omdat het ontwikkelen van vragen, het afnemen van de toets en de analyse ervan plaatsvinden in één systeem. Je kunt daarbij gemakkelijk samenwerken met collega’s en Cirrus zal gesloten vragen automatisch nakijken.


Lees meer over het toepassen van Cirrus

Contactinformatie

De facultair coördinator digitaal toetsen van jouw faculteit helpt je graag bij vragen over Cirrus en over het inzetten van de nieuwe functies. 

Organisatieonderdeel
Education Support