new cooperation installation consult
new cooperation installation consult

Nieuwe samenwerking voor installatieadvies

De komende jaren adviseren Nelissen ingenieursbureau en Sweegers & de Bruijn / Cauberg Huygen de Radboud Universiteit op het gebied van installaties. De universiteit sloot hiervoor een raamovereenkomst voor negen jaar. Met deze samenwerking is er voldoende innovatieve capaciteit om de gebouwen op de campus in goede conditie te houden, te verbeteren voor nieuwe functies en voor te bereiden op ander gebruik in de toekomst. Het campusplan biedt hiervoor de komende jaren genoeg uitdagingen.

Vergelijkbaar met hoe een architect verantwoordelijk is voor het ontwerp van een gebouw, zorgen installatieadviseurs voor de functionele aspecten zoals verwarming, ventilatie, verlichting, koeling, elektriciteit, data, (drink)water, riolering, brandveiligheid en nog meer. Binnen Campus & Facilities hebben de technical consultants veel kennis en expertise op dit gebied maar bij grotere (bouw)projecten is extra capaciteit vereist. Met deze samenwerking met externe bureaus kunnen we gezamenlijk de doelen uit het campusplan realiseren en onze eigen technische expertise verder ontwikkelen.

De bureaus zijn niet onbekend op de campus. Nelissen ingenieursbureau heeft eerder installatieadvies en -ontwerp geleverd voor de bouw van het Grotiusgebouw. Sweegers & de Bruijn heeft geadviseerd bij de renovatie van het Gymnasion en de uitbreiding van het Elinor Ostromgebouw. Dit bureau was ook de laatste vijf jaar al partner voor het installatie-advies. 

De officiële start van deze hernieuwde samenwerking werd gemarkeerd met een informele kick-off op 23 augustus. Vertegenwoordigers van Nelissen ingenieursbureau, Sweegers & de Bruijn / Cauberg Huygen en Campus & Facilities plaatsten de handtekeningen en maakten (opnieuw) kennis. Een mooie stap in de verdere ontwikkeling van onze duurzame campus.

Contactinformatie