studenten achter computer
studenten achter computer

Nieuwe toetssoftware voor de Radboud Universiteit

Op 1 juni is bekendgemaakt dat het Nederlandse bedrijf Ans de aanbesteding heeft gewonnen voor de nieuwe primaire toetssoftware van de Radboud Universiteit. De software van Ans zal vanaf september 2024 Cirrus Assessment vervangen als primaire toetssoftware aan onze universiteit.

Europese Aanbesteding

Tijdens de Europese Aanbesteding is naast technische en wettelijke eisen (AVG) ook scherp gelet op functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Deze zijn beoordeeld door verschillende panels met daarin vertegenwoordigers, zoals docenten, studenten en facultair coördinatoren digitaal toetsen (FCDT). Met Ans krijgt de universiteit een beproefd toetssysteem dat al door verschillende Nederlandse universiteiten en hogescholen wordt gebruikt.  

Lees meer over Ans

Stapsgewijze ingebruikname

Nu de nieuwe software is geselecteerd, bereidt de projectgroep de ingebruikname voor. De implementatie zal stapsgewijs verlopen. Het studiejaar 2023-2024 wordt gebruikt voor voorbereiding en het inrichten van de software met benodigde koppelingen (zoals OSIRIS). Daarna worden de toetsvragen vanuit Cirrus in Ans geïmporteerd.

De Facultair Coördinatoren Digitaal Toetsen en beheerders krijgen als eerste een training in het gebruik van Ans. Daarna leren ook docenten werken met de nieuwe toetssoftware. Vanaf januari 2024 gaan we, in eerste instantie kleinschalig, proefdraaien met de nieuwe software. Vanaf september 2024 zal de hele universiteit met de nieuwe software gaan werken.

Bekijk alle informatie over dit project

Contactinformatie

Heb je vragen of wil je meer weten? Je kunt terecht bij je eigen FCDT'er of bij de projectleider Michiel van Geloven via michiel.vangeloven [at] ru.nl.

Organisatieonderdeel
Education Support