Onderzoekers Organische Chemie
Onderzoekers Organische Chemie

Nomineer een team voor de Radboud Team Science Award

​​​​​​​In de academische wereld gaat de aandacht vaak uit naar de prestaties van individuele wetenschappers. Wetenschappelijke prestaties zijn echter vaak het resultaat van een samenwerking tussen collega's met diverse talenten. Het college van bestuur van de Radboud Universiteit wil samenwerking in de wetenschap meer erkennen en waarderen. Een van de manieren om dat te doen is de uitreiking van een Team Science Award. En daarvoor kun je tot 27 maart teams nomineren!

Wie kan genomineerd worden?  
Elk team met een grootte van 3 tot 30 leden aan de Radboud Universiteit en het Radboudumc  dat wetenschappelijk samenwerkt of voor een project heeft samengewerkt kan genomineerd worden. Teamleden kunnen een aanstelling elders hebben; vereiste is dat het merendeel van de teamleden een aanstelling heeft bij de Radboud Universiteit of het Radboudumc.

Wie mag nomineren?  
Alle medewerkers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc kunnen nomineren. Je kunt je eigen team of een ander team nomineren. Het wordt op prijs gesteld als de nominatie zelf ook een ‘team effort’ is en als junior teamleden een belangrijke rol spelen bij de nominatie.

Wat houdt de prijs in?  
Het winnende team ontvangt 10.000 euro om de team spirit verder te stimuleren (bijvoorbeeld  voor personeelskosten, materiaal, reiskosten, bezoek van een onderzoeker, team building). Er wordt ook een kort filmpje gemaakt van het team waar teamleden kunnen vertellen wat ze zo bijzonder aan hun team vinden.

Wat zijn de criteria?  
Er zijn drie criteria:

  • Samenwerking: Het team kenmerkt zich door een open en respectvolle cultuur waar alle teamleden zich gehoord voelen.
  • Diversiteit: Het team is erin geslaagd om verschillende perspectieven, achtergronden en vaardigheden samen te brengen, te benutten en te waarderen.
  • Prestaties: Het team heeft in zijn vakgebied buitengewone prestaties geleverd op het gebied van wetenschappelijke bijdrage, maatschappelijke relevantie, onderwijs en/of valorisatie.

Wanneer wordt het winnende team bekend gemaakt?  
Het winnende team zal in augustus via de Radboud website en het weekbericht worden bekendgemaakt.

Wie heeft de vorige keer de prijs ontvangen?
In 2023 ging de Team Science Award naar Patristic Sermons in the Middle Ages (PASSIM).

Hoe kun je een team nomineren?  
Je vult het nominatieformulier in en stuurt het vóór 27 maart naar teamscienceaward [at] ru.nl 

Nominatieformulier Radboud Team Science Award

2023-Radboud-Team-Science-Award-Nomination-Form.pdf

Nominatieformulier Radboud Team Science Award