Wetenschapsknooppunt
Wetenschapsknooppunt

Oproep Radboud Science Award 2023

Het wetenschapsknooppunt roept onderzoeksinstituten en wetenschappers op om kandidaten voor te dragen voor de Radboud Science Awards 2023. De winnaars mogen hun onderzoek vertalen naar een les of andere activiteit voor basisschoolleerlingen.

Jaarlijks reikt het college van bestuur drie Radboud Science Awards uit aan onderzoekers die een belangrijke wetenschappelijke bijdrage hebben geleverd aan hun vakgebied. Winnaars van de award ontvangen een trofee en ontwikkelen vervolgens in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit (WKRU) een les of andere activiteit voor basisschoolleerlingen. Hierdoor komen kinderen en leraren in aanraking met onderzoek, wordt hun nieuwsgierigheid geprikkeld en hun onderzoekende houding gestimuleerd. Vanaf dit jaar bepalen de winnaars in afstemming met het WKRU op welke manier ze de leerlingen willen laten kennismaken met hun onderzoek.

Alle onderzoeksinstituten hebben een verzoek ontvangen om kandidaten voor te dragen. Een jury beoordeelt de impact van de voordrachten en wijst drie winnaars aan. Wil je jezelf of een collega kandidaat stellen? Meld je dan bij je onderzoeksdirecteur of managing director. Deadline voor voordrachten is vrijdag 10 maart.

In deze video vertellen voorgaande winnaars en een leerkracht/directeur van een deelnemende basisschool hoe zij de Radboud Science Awards en de samenwerking hebben ervaren.

Contactinformatie

Meer weten? Neem contact op met het Wetenschapsknooppunt via infowkru [at] ru.nl (infowkru[at]ru[dot]nl) of (024) 366 72 22.