Lowlands
Lowlands

Oproep: Wetenschappelijk onderzoek op Lowlands

Lowlands, De Nationale Wetenschapsagenda (NWA), New Scientist en campagnebureau BKB nodigen wetenschappers uit om een onderzoeksvoorstel in te dienen om uit te voeren tijdens het festival op 18, 19 en 20 augustus 2023. Aanmelden voor deze bijzondere onderzoeksmogelijkheid kan uiterlijk 31 maart.

In het Lowlands Science Lab worden festivalbezoekers vrijwillig onderdeel van experimenten om zo de wetenschap verder te helpen. Deelnemende onderzoekers verzamelen vaak veel data en maken festivalbezoekers en media enthousiast over hun onderzoek.

Afgelopen jaren voerden vele Nederlandse universiteiten, hogescholen, ziekenhuizen en andere onderzoeksinstellingen tientallen onderzoeken uit op Lowlands. De onderwerpen varieerden van aanwezigheid van het ‘adventure gen’ bij bezoekers, duurzaam eetgedrag en pijnprikkels tot taalontwikkeling. Lees hier meer over de onderzoeken van vorige jaren.

Onderzoekers van alle onderzoeksinstellingen worden opgeroepen om voorstellen te doen voor onderzoek tijdens het festival. De mogelijkheden zijn groot, mits de kwaliteit van het onderzoek en de haalbaarheid gewaarborgd worden in de voorstellen. De gegevens verkregen door wetenschappers op het festival worden uitsluitend anoniem gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

Criteria voor een aanvraag

  • Het onderzoek moet maatschappelijk relevant zijn en interessant voor het Lowlandspubliek.
  • De Lowlandsbezoeker moet kunnen meedoen aan het onderzoek, onderwerp van het onderzoek zijn, of er iets van kunnen leren. Onderzoek dat bijvoorbeeld alleen maar gebruikmaakt van enquêtes is niet interessant voor de bezoeker.
  • Het onderzoek dient rekening te houden met de omgevingsomstandigheden van een festivalterrein: onder andere trillingen, hard geluid, muziek en alcoholconsumptie. Onderzoek dat een geluidsdichte ruimte nodig heeft, is bijvoorbeeld niet haalbaar
  • Het onderzoek dient in maximaal 1500 woorden omschreven te worden.
  • Er dient een plattegrond van de benodigde ruimte/fysieke opstelling inclusief maatvoering bij de aanvraag te worden aangeleverd.

Meer informatie:

Contactinformatie

Jouw onderzoek op Lowlands? Team persvoorlichting & wetenschapscommunicatie van de Radboud Universiteit kan helpen bij je aanvraag. Neem daarvoor uiterlijk 5 maart contact  op via media [at] ru.nl of 024-36 16 00 00. Meteen zelf je voorstel indienen bij Lowlands kan via het formulier