Foto Radboud Kids! Op het eiland
Foto Radboud Kids! Op het eiland

Oproep: wetenschapsfestival Expeditie Next zoekt onderzoekers!

Heb jij onderzoek dat interessant is voor een breed, jong publiek? Meld je dan aan voor Expeditie Next, het wetenschapsfestival voor basisscholieren. Of je nou een minicollege hebt, een uitvinding om te presenteren of een proefje om uit te voeren, het kan allemaal op 1 mei 2024 in Zutphen. Het wetenschapsknooppunt kan je helpen met het insturen van een voorstel.

Expeditie Next is op zoek naar enthousiaste wetenschappers die hun werk graag met een groter publiek delen. Het wetenschapsfestival voor basisschoolkinderen van zes tot twaalf jaar oud strijkt jaarlijks in een andere stad neer, en is op 1 mei 2024 in Zutphen te vinden. Ook dit jaar worden er weer duizenden kinderen en hun begeleiders verwacht. 

Tijdens het festival kunnen kinderen luisteren naar minicolleges, deelnemen aan spannende proefjes en bijzondere uitvindingen uitproberen. En natuurlijk krijgen ze ook de kans om onderzoekers het hemd van het lijf te vragen. Het uiteindelijke doel: de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelen, en ze laten nadenken over hoe je van een probleem naar een oplossing gaat. In de video van vorig jaar zie je hoe Expeditie Next in Middelburg ontvangen werd. 

Ondersteuning Radboud Universiteit

Impact maken is een belangrijk deel van je werk als onderzoeker, maar de eerste stap kan lastig zijn. Daar helpen we je graag bij. Heb je onderzoek dat past bij de doelgroep van Expeditie Next, maar weet je nog niet zeker hoe je het moet neerzetten? We denken graag met je mee en helpen je om je onderzoek naar Expeditie Next te brengen.

Zo ondersteunt het Wetenschapsknooppunt van de Radboud Universiteit je bij het ontwikkelen van passende activiteiten. Ook kun je aankloppen bij team wetenschapscommunicatie, om mee te denken over je pitch. Het evenement wordt georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda, dat tevens beschikbaar is voor vragen en verzoeken. 

Expeditie Next vindt begin mei plaats, dus wacht niet te lang met je aanmelden! Heb je interesse, meld je dan bij media [at] ru.nl (media[at]ru[dot]nl) en we brengen je graag in contact met de organisatie. 

Contactinformatie

Ondersteuning nodig bij je voorstel voor Expeditie Next? Neem contact op via media [at] ru.nl (media[at]ru[dot]nl) of 024 361 6000. De organisatie bereik je via info [at] expeditienext.nl, of telefonisch op 06 19 47 8882.