Library of Science
Library of Science

PhD-cursus Library of Science

De Library of Science organiseert twee keer per jaar de PhD-cursus voor (beginnende) PhD-kandidaten: “Find, manage and publish academic literature”. De eerstvolgende is op 12 en 19 maart van 12.30-16.30 uur.

De eerste middag gaat vooral over het zoeken naar wetenschappelijke literatuur. Hierbij gaan we onder andere in op verschillende zoekstrategieën, zodat deelnemers aan het eind van de dag weten hoe ze een systematische zoekopdracht kunnen uitvoeren voor bijvoorbeeld een literatuurreview of een alert. We focussen hierbij op de databases die voor FNWI en specifiek de afzonderlijke onderzoeksinstituten geschikt zijn.

Tijdens de tweede middag gaan we in op het publiceren: wat is open access en hoe zorg je dat jouw publicaties openbaar komen? Ook Research Data Management en de data stewards van de verschillende FNWI-instituten komen aan bod.

Zelf aan de slag

Van deelnemers wordt verwacht dat ze zich vooraf voorbereiden zodat ze een gemeenschappelijke basiskennis hebben bij aanvang van de cursus. Ook tijdens de cursus geven we opdrachten die ter plekke en anders achteraf uitgevoerd kunnen worden.

Aanmelden

Meld je aan via de pagina Courses for PhD candidates. Je wordt dan in de Brightspace-omgeving van onze cursus geplaatst. Vervolgens kun je via self-enrolment zelf inschrijven voor de cursusdata die voor jou goed uitkomen.

Contactinformatie

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met de Library of Science.

Organisatieonderdeel
Library of Science