Station Nijmegen
Station Nijmegen

Pilot slimme combi van auto & OV. Doe je mee?

Reis jij met de auto naar de campus omdat het met het OV of op de fiets te lang duurt? Doe dan mee met de ‘slimme combi’ pilot die nu van start gaat! Medewerkers van de Radboud Universiteit die wat verder weg wonen (ongeveer vanaf 10 km) en met de auto naar de campus komen, kunnen kennis maken met een andere manier van reizen: een slimme combinatie van auto, OV en soms ook nog de fiets. Je krijgt persoonlijk reisadvies en de kosten voor het OV-deel worden grotendeels vergoed.

Voordelen

Als je meedoet met de pilot kun je ervaren dat het combi-reizen met auto, OV en fiets vaak nauwelijks langer duurt. Soms is het zelfs sneller dan alleen met de auto, zeker als je vanuit het zuiden reist. Bovendien kun je je reistijd gebruiken om te werken, bespaar je op brandstof en parkeerkosten en draag je bij aan een betere bereikbaarheid van de campus.

Hoe werkt het?

Als je meedoet met de pilot krijg je op basis van je postcode één of meerdere reisadviezen. Vervolgens krijg je instructies over hoe je met behulp van de app Glimble kunt gaan reizen. De pilot duurt drie maanden en gedurende deze periode krijg je de kosten voor een 1e klas OV kaartje 20 keer vergoed als je een combi-reis probeert. Als tegenprestatie vragen we van jou om je ervaringen met ons te delen.

Aanmelden

Als je interesse hebt, kun je je voor 1 maart aanmelden door deze korte vragenlijst in te vullen.

Initiatief pilot

De pilot combi-reis is een initiatief van Duurzaam Bereikbaar Heijendaal waarin de Radboud Universiteit, het Radboudumc, de HAN en het ROC samenwerken met overheden en vervoerders.

De gezamenlijke ambitie van deze organisaties is om de hoeveelheid autoverkeer in de spits met 20% terug te dringen en in 2030 emissievrij, autoluw en bereikbaar te zijn. Minder en anders reizen is daar een belangrijk middel voor.

Contactinformatie

Vragen kun je stellen via meedoen [at] duurzaambereikbaarheijendaal.nl