combi reis
combi reis

Probeer de slimme combi van auto & OV

​​​​​​​Reis jij met de auto naar de campus omdat het met het OV te lang duurt? Dan woon je waarschijnlijk wat verder weg en niet in de buurt van een trein- of busstation. Medewerkers en studenten in een aantal verder weg gelegen postcode gebieden, krijgen dit najaar de kans om kennis te maken met een andere manier van reizen: een slimme combinatie van auto en het OV.

Deze combinatiereis duurt in veel gevallen nauwelijks langer en is soms zelfs sneller dan met de auto. Bovendien kun je je reistijd efficiënt gebruiken, bespaar je op brandstof en parkeerkosten en draag je bij aan een betere bereikbaarheid van de campus.

Pilot combi-reis

Het Radboudumc, de Radboud Universiteit, de HAN en het ROC hebben de ambitie om de hoeveelheid autoverkeer in de spits met 20% terug te dringen en in 2030 emissievrij te zijn. Minder en anders reizen zijn hiervoor belangrijke instrumenten. Ook als je te ver weg woont om met de (elektrische) fiets te komen of niet in de buurt van een trein of busstation woont, zijn er alternatieven voor de auto, die niet getoond worden door de gangbare routeplanners. Daarom start de Radboud Universiteit samen met de andere organisaties op de campus Heijendaal komend najaar met een pilot om medewerkers en studenten uit verder gelegen postcodegebieden kennis te laten maken met de combi-reis van auto en OV. Aan de deelnemers wordt gevraagd om gedurende 8 weken minimaal 2 dagen per week de combi-reis te proberen en de ervaringen te delen. Wie in een gebied woont waar deze combinatie een aantrekkelijk alternatief is voor de auto, krijgt hierover binnenkort een mail met meer informatie.