Proefstuderen bij FSW

Vlak voor en na de kerstvakantie hebben we volop voorlichtingsactiviteiten voor scholieren uit 5 en 6 vwo georganiseerd, waaronder de proefstudeerdagen. Een proefstudeerdag wordt een á twee keer per jaar georganiseerd en is een verdiepende activiteit voor scholieren die al wat verder zijn in hun studiekeuzeproces. Tegelijkertijd krijgen ze een inkijkje in een toekomstig studentenleven aan de Radboud Universiteit. Deze editie kwamen ongeveer 350 scholieren op bezoek.

Tijdens een proefstudeerdag volgen scholieren een speciaal programma. Dit programma bestaat vaak uit een hoorcollege, campusrondleiding, lunch in de Refter, werkcollege en een studentenpraatje. De meeste scholieren komen alleen naar een proefstudeerdag, waardoor deze dag extra spannend voor ze is. Gelukkig worden ze met veel enthousiasme ontvangen en begeleid door bevlogen FSW-studenten. De dag sluiten ze af met een presentatie over ‘’De week van een student’’, waarna de scholieren worden uitgenodigd om nog een (alcoholvrij) drankje te nuttigen in het Cultuurcafé.

Marin Kellaert, student Psychologie, hielp bij de proefstudeerdagen:

Als student-assistent bij de voorlichting psychologie ben ik verantwoordelijk voor de vragen die mogelijke nieuwe psychologie studenten hebben over de studie, de universiteit en Nijmegen. Belangrijke onderdelen hiervan zijn onder andere mails beantwoorden, meeloopdagen organiseren en helpen bij de organisatie van de proefstudeerdagen. Een proefstudeerdag vind ik een goede manier voor potentiële studenten om een kijkje te nemen in het leven van een student, omdat het nog wat meer inzicht geeft hoe het is om psychologie te studeren dan tijdens een open dag. Doordat je ook een werkgroep krijgt en een campustour door een van de studenten, krijg je een nog duidelijker beeld van de studie en de universiteit. Wat vooral leuk is, is dat je tijdens de proefstudeerdag al in contact komt met mogelijke medestudenten van volgend jaar, en zo ken je dan alweer wat anderen als je begint aan je studie.

Collegezaal