Portretfoto van medewerker Anneleen Olbrechts
Portretfoto van medewerker Anneleen Olbrechts

Quick-fire questions: Anneleen Olbrechts

In de rubriek Quick-fire questions maken we telkens kennis met een collega uit onze faculteit. Deze keer is het de beurt aan Anneleen Olbrechts, die sinds 2022 als front office medewerker het zonnige gezicht is van RCSW.

Wie ben je, welke functie heb je binnen de faculteit en sinds wanneer?

Ik ben Anneleen, en zoals mijn naam misschien al vermoed, kom ik oorspronkelijk uit het mooie Vlaanderen. Als front office medewerker, ben ik sinds 2022 het zonnige gezicht van RCSW, opleidingsinstituut voor postacademisch onderwijs bij de faculteit Sociale Wetenschappen. 

Welke functie/welk werk heb je hiervoor uitgeoefend?

Voordat ik bij RCSW aan de slag ging, werkte ik voor een stoppen met roken bedrijf als intake consulente. 

Wat vind je het leukste aan je functie?

Ik ben niet alleen het eerste aanspreekpunt van ons instituut, maar ik noem mezelf ook graag gekscherend de brandweervrouw van RCSW. Ik blus brandjes bij zowel docenten als mijn collega’s. Ik vind het fijn om diverse taken te hebben en creatieve oplossingen te bedenken. 

Waar kunnen we je vinden? / Hoe ben je bereikbaar?

Je kan me vinden op de eerste etage van ons Paviljoen in’t Groen, waar ik gezellig naast mijn collega’s van het STIP FSW zit. Voor werkkwesties of een gezellige kop thee/koffie kan je me mailen op: anneleen.olbrechts [at] ru.nl (anneleen[dot]olbrechts[at]ru[dot]nl). Ik leer graag nieuwe mensen kennen!

Van welke film of welk boek heb je het meest genoten?

Een must-see film is A Thousand years of Longing. De film is een volwassen versie van het sprookje Aladdin, maar met een vreemd einde. Idris Elba en Tilda Swinton zetten fantastische personages neer.

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

Er staat iets heel concreets op mijn bucketlist: ik ga op het festival Down the Rabbit Hole mijn Spoken Word gedicht voordragen over straatintimidatie. Dat is erg spannend! Voeg me gerust toe op Instagram: @taalatelieranneleen

Met welke hobby kan je echt volledig de tijd vergeten?

Ik heb aan elke vinger wel tien hobby’s, maar waar ik graag een hele dag aan besteed, is fictie/fantasy boeken lezen.

Heb je nog een leuk feitje over jezelf?

Een van de apartste hobby’s die ik heb, is luchtacrobatiek: ook wel aerial silk/hoop genoemd. Of zoals mijn vrienden zouden zeggen: Anneleen hangt als hobby in de gordijnen.