Foto Michelle Stubbs

Quick-fire questions: Michelle Stubbs

In de rubriek Quick-fire questions maken we telkens kennis met een collega uit onze faculteit. Deze keer is het de beurt aan Michelle Stubbs, die sinds april vorig jaar begonnen is als Managementassistent bij Donders Centre for Cognition.

Wie ben je, welke functie heb je binnen de faculteit en sinds wanneer?

Mijn naam is Michelle Stubbs. Ik werk sinds april vorig jaar als managementassistent en ondersteun de onderzoeksdirecteur en de managementdirecteur van DCC (Donders Centre for Cognition). Ik krijg een breed scala aan projecten om aan te werken: evenementen, vergaderingen... en in het algemeen het tot leven helpen van ideeën over een bepaald onderwerp. Ik vind het erg leuk om met de directeuren samen te werken. Het geeft je een overzicht van wat er in het centrum gebeurt en interessante mogelijkheden om het werk dat wordt gedaan te ondersteunen.

Welke functie/welk werk heb je hiervoor uitgeoefend?

Ik ben hier bij Radboud begonnen na een uitgebreide verlofperiode als moeder. Daarvoor was ik projectcoördinator bij het Institute for Environmental Decisions (IED) aan de ETH Zürich en uitvoerend assistent van de directeur van de Foundation for Research on Information Technologies in Society (IT'IS), ook in Zürich. Maar ik heb in mijn leven een breed scala aan functies bekleed, waaronder assistent-racedirecteur, landschapsarchitect en hoofd juridisch medewerker.

Waar kijk je het meest naar uit in je functie?

Naast mijn werk bij DCC ben ik onlangs begonnen als facilitator binnen het Donders peer coaching programma. – Ik raad peer coaching van harte aan, vooral voor promovendi en postdocs. In het verlengde hiervan mijn oprechte antwoord op deze vraag, in brede zin gezegd: ik kijk uit naar mijn rol in het werken in een meer sociaal veilige omgeving binnen de wetenschap.

Zoals ik het zie, is er altijd de mogelijkheid dat er moeilijke situaties ontstaan op werkplekken, zelfs op universiteiten. We kunnen die situaties proberen te minimaliseren, bijvoorbeeld door marginaliserend gedrag te vermijden, zoals het onbedoeld opstellen van 'regels' om als 'deel van de groep' te worden beschouwd. En als we ons meer bewust zijn van micro-agressieve of passief agressieve opmerkingen, kunnen we misschien situaties vermijden waarin mensen beginnen niet om hulp te vragen of zich te verwijderen. Het is belangrijk om ons bewust te zijn van de situaties en de mensen om ons heen. Verwijzend naar de slogan van het Radboud: we hebben echt allemaal een rol te spelen, ook in deze zin.

Wat me hoop geeft en me bezig houdt, zijn de vele bemoedigende ontmoetingen en ervaringen en mogelijkheden. DCC is een geweldige plek om te werken! Het onderzoek is uitstekend en er zijn geweldige contacten te leggen tussen de medewerkers en onderzoekers. Ik ben er trots op dat ik de projecten die worden uitgevoerd, mag ondersteunen en mag helpen coördineren. Ik zie het potentieel om zowel diversiteit en individualiteit als fundamentele wetenschap te ondersteunen, en ik kijk erg uit naar mijn veranderende rol.

Waar kunnen we je vinden? / Hoe ben je bereikbaar?

Ik ben een beetje een workaholic en ben elke dag bereikbaar. Het makkelijkst is om contact met me op te nemen via e-mail (michelle.stubbs [at] donders.ru.nl (michelle[dot]stubbs[at]donders[dot]ru[dot]nl)).

Van welke film of welk boek heb je het meest genoten?

Mijn favoriete film is Pane e Tulipani, een Italiaanse film. Het voelt heel warm en persoonlijk aan. Ik waardeer echt hoe anders het is dan veel stereotype actiefilms. Je weet wel - het soort met twintig miljoen verschillende mannelijke personages, plus misschien één 'vriendin'. In het echte leven zijn er ongeveer evenveel mannen en vrouwen, van verschillende achtergronden, op de wereld. Het voelt goed als films een soort balans en verhaallijn hebben.

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

Ik heb niet echt een bucketlist, maar ik stel wel doelen voor mezelf. Momenteel probeer ik in mijn vrije tijd Koreaans te leren. Ik heb Japanse taalcursussen gevolgd op Stanford University, maar tot nu toe voelt Koreaans leren veel moeilijker. Bovendien moet ik natuurlijk ook mijn Nederlands verbeteren. Is er iemand die samen met mij Koreaans zou willen leren?

Met welke hobby kan je echt volledig de tijd vergeten?

Als ik even helemaal tot rust wil komen, speel ik graag Hitori, een cijferspel. Het lijkt op sudoku, in die zin dat er maar één getal in een rij of kolom mag staan, maar de getallen staan er al en je moet ze wegstrepen. Een opgeloste hitori lijkt een beetje op een kruiswoordpuzzel. Ik vind het rustgevend, omdat het lekker logisch en methodisch is. Ook al kan het even duren, ze zijn altijd op te lossen.

Heb je nog een leuk feitje over jezelf?

Ik ben Amerikaan - uit Californië.

Gaat over persoon
M.C. Stubbs (Michelle) MA