Portret van Linda Visser
Portret van Linda Visser

Quick questions: Linda Visser

Op 1 februari is Linda Visser begonnen als universitair docent bij de afdeling Ontwikkelings-psychopathologie van het Behavioural Science Institute (BSI). Aan de hand van een aantal Quick-Fire Questions stelt Linda zich graag voor. 

Wie ben je, welke functie heb je binnen de faculteit en sinds wanneer? 

Ik ben Linda en ik werk sinds 1 februari als universitair docent bij de afdeling Ontwikkelingspsychopathologie van het Behavioural Science Instituut (BSI). Verder geef ik onderwijs bij Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde. 

Welke functie/welk werk heb je hiervoor uitgeoefend? 

Ik heb hiervoor 7 jaar als Postdoc bij het DIPF (Leibniz-Institut für Bildungsforschung und Bildungsinformation) in Frankfurt gewerkt. Dat is een onderzoeksinstituut waar onderzoek wordt gedaan op het gebied van onderwijs. Ik wilde graag een functie met langetermijnperspectief, het liefste in Nederland, en ben blij dat dat is gelukt! 

Waar kijk je het meest naar uit in je functie? 

Ik kijk er naar uit om weer wat meer onderwijs te gaan geven! Daarnaast kijk ik ernaar uit om me deze zomer weer wat meer op het onderzoek te richten omdat het onderwijs dan wat rustiger is.  

Waar kunnen we je vinden? / Hoe ben je bereikbaar? 

Ik ben meestal op maandag en dinsdag in het Maria Montessorigebouw en de andere dagen ben ik thuis aan het werk. Ik woon op dit moment nog in Duitsland, maar we zijn op zoek naar een huis in Nederland. Wanneer ik thuis werk, ben ik goed bereikbaar via de mail.  

Van welke film of welk boek heb je het meest genoten? 

Recent heb ik het boek Extremely Loud & Incredibly Close van Jonathan Safran Foer gelezen. Dat gaat over een jongen met autisme en de ramp in New York op 9/11.  

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist? 

Reizen. Ik zou het leuk vinden om een keer naar Japan of Noorwegen te gaan. Ik denk dat Noorwegen wat haalbaarder is dan Japan vanwege de afstand.  

Met welke hobby kan je echt volledig de tijd vergeten? 

We hebben twee honden, een labrador en een mix van een teckel en een beagle, en daar besteed ik graag mijn tijd aan. Lekker met ze wandelen en spelen.   

Contactinformatie

Gaat over persoon
dr. L. Visser (Linda)