Marije Klomp reikt een prijs uit voor het Tiny Forest op de campus
Marije Klomp reikt een prijs uit voor het Tiny Forest op de campus

Tiny Forest is Het Toekomstbos

Het Tiny Forest® op de campus heeft een naam: het Toekomstbos. De naam is gekozen uit inzendingen van leerlingen van BS Brakkenstein. Donderdag 15 juli was de onthulling in aanwezigheid van de kinderen.

Sinds 17 maart 2021 is er een Tiny Forest op de campus, naast de ingang van park Brakkenstein, schuin tegenover Mercator III. De 26 soorten inheemse bomen, struiken en planten in dit minibos zijn zorgvuldig gekozen op eigenschappen die biodiversiteit bevorderen. De variatie in hoogte, kleur, bloeiwijze, bloeitijd, vruchten en dichtheid maakt het Tiny Forest een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren.

De projectgroep biodiversiteit zocht nog naar een passende naam voor dit Tiny Forest en schreef daarvoor in het voorjaar van 2021 een namenwedstrijd uit. Kinderen van BS Brakkenstein dienden in totaal 27 namen in.

Donderdag 15 juli was het zover. Na een kort ‘lesje’ over bomen in de klas door IVN-medewerker René Koene, kwamen de kinderen en hun leerkrachten goed voorbereid naar de campus. Ook ter plaatse gaf René specifieke uitleg en dat gaf de bijeenkomst een educatief tintje.

Marije Klomp, programmadirecteur Duurzaamheid, maakte bekend dat de jury had gekozen voor ‘Het Toekomstbos'. Keyan Karahan uit groep 7 bedacht deze prachtige naam en won hiermee de wedstrijd. Samen met Marije onthulde Keyan het fraai ontworpen informatiebord en daarmee werd Het Toekomstbos officieel onderdeel van de campus van de Radboud Universiteit.

De realisatie van het Tiny Forest op de campus is een initiatief van Radboud Universiteit en Radboudumc i.s.m. met IVN.

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Campus & Facilities
Thema
Actualiteiten