Fresh local food
Fresh local food

Trek in verse en lokale producten?

Ben jij ook zo'n liefhebber van verse en lokale producten? Dan is het onderzoek naar een betere toegang en gebruik van lokaal geproduceerd voedsel iets voor jou! Met jouw deelname kun je de toekomst van het lokale voedselaanbod op de campus mede vormgeven en stimuleren. Bezoek de ‘stand’ op de campus en geef je op voor deelname aan een interview. De onderzoekers bij de stand geven je uitleg én een voorproefje van de verse, lokale producten waar het om gaat.

Onderzoek aanbod lokale producten op de campus

Inkoop van lokale producten is goed voor het milieu, voor de lokale producenten en voor onszelf. Het gaat immers om verse kwaliteitsproducten. Samen met Oregional, een lokale coöperatie van landbouwproducenten en Campus & Facilities, doet de Faculteit der Managementwetenschappen onderzoek naar de behoefte en mogelijkheden om lokale producten op de campus aan te bieden. Het onderzoek richt zicht op de invloed van leefstijl en activiteiten op de rol van voedsel in ons dagelijks leven. En meer specifiek op de vraag hoe medewerkers van de Radboud Universiteit omgaan met het voedsel dat ze kopen, bewaren, koken en eten. En hoe lokaal voedsel zou kunnen passen bij hun leefstijl en activiteiten.

Gebiedscoöperatie Oregional is een samenwerkingsverband van boeren in de regio Arnhem-Nijmegen, die op een duurzame, natuurinclusieve manier voedsel produceren. De samenwerking beoogt een korte voedselvoorzieningsketen te realiseren door boeren en burgers samen te brengen om een duurzame aanvoer van verse producten voor consumptie te creëren.

Deelname en meer informatie

Jouw mening is dus heel waardevol! Door deel te nemen aan een interview help je ons om meer inzicht te krijgen in de behoeften en wensen wat betreft een aanbod van verse, lokale producten op de campus.

Doe je mee? Meld je direct aan bij onderzoeker Carlijn de Smet (carlijn.desmet [at] ru.nl (carlijn[dot]desmet[at]ru[dot]nl)) of kom langs bij de stand voor meer informatie en iets lekkers. Tussen 10.30 – 13.30 uur staat deze op onderstaande locaties op de campus.

  • Maandag 15 mei: Elinor Ostromgebouw  
  • Dinsdag 16 mei: Huygensgebouw
  • Woensdag 17 mei: Erasmusgebouw
  • Maandag 22 mei: Maria Montessorigebouw
  • Dinsdag 23 mei in Berchmanianum
  • Woensdag 24 mei Grotiusgebouw

Dit onderzoek wordt gesteund met financiering van de Europese Commissie (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling) en gebeurt in samenwerking met Oregional. Het  onderzoeksteam bestaat uit marketingonderzoekers Paul Driessen, Paolo Franco, Marleen Hermans en Carlijn de Smet.

Meer weten? Bekijk de website voor meer informatie over Oregional en de alliantie voor meer duurzaam regionaal voedsel.

Contactinformatie

Thema
Duurzaamheid