Update huisvesting Maria Montessorigebouw

Veel werkzaamheden aan het gebouw of de installaties in het Maria Montessorigebouw gebeuren onzichtbaar achter de schermen. Momenteel wordt gewerkt aan verbetering en optimalisering van het binnenklimaat, ventilatie, deuren en de trappen. Hieronder een overzicht:

Deuren

 • In week 29, 30 en 31 worden op verschillende plekken deuren geautomatiseerd om de toegankelijkheid te verbeteren. Vanwege de kosten van deze aanpassing worden niet alle deuren in het gebouw aangepast. Indien het nodig blijkt meer deuren te automatiseren, zullen we deze in een vervolgronde meenemen.
 • Op verschillende plekken in het gebouw is het deurbeslag vervangen. Merk je dat een deur niet goed opent en sluit? Meld het bij het Service Centre zodat de deur bijgesteld of gerepareerd kan worden. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Groene atrium

 • In week 29 krijgt het groene atrium, ter hoogte van de Sociotheek, vloerbedekking. Dit heeft twee functies: de vloerbedekking  markeert het practicumgebied van de Sociotheek en het heeft een geluidsdempende werking in het atrium.
 • In de zomervakantie wordt een hoogwerker in het groene atrium geplaatst. Daarmee kunnen de glazenwasser en onderhoudsmonteur hun werk doen op de plekken die zonder deze voorziening onbereikbaar zijn. 

Trappen

 • Op 25 en 26 juni is onderzocht hoe de traptreden met randje verbeterd kunnen worden. Als de gekozen oplossing inderdaad voldoet, worden de hoofdtrappen in week 34 en 35 aangepast. Daarnaast wordt voor extra veiligheid op de grote trappen een trapleuning in het midden geplaatst. 

Tafelcontactdozen 

 • Op korte termijn komen er extra contactdozen op de tafel in de bestuurskamer zodat we tijdens een vergadering onze apparaten aan tafel kunnen opladen.

Ramen

 • Op twee locaties in het gebouw is een raam gescheurd. De oorzaak ligt waarschijnlijk in een half-open-zonwering. Als de zonwering niet helemaal dicht is wordt het temperatuurverschil in de ruit te groot en kan deze scheuren. De levertijd van deze enorme ruiten is lang. Ze zijn besteld maar het is nog niet bekend wanneer ze geplaatst kunnen worden. 

Binnenklimaat

 • Ondanks behaalde richtlijnen en normen werd het klimaat en de luchtkwaliteit in het Maria Montessorigebouw vaak als onprettig ervaren. Het was soms te koud, te warm of te benauwd. Afgelopen half jaar heeft Campus & Facilities verschillende pilots uitgevoerd om een oplossing hiervoor te vinden. Geen eenvoudige klus omdat er getest moest worden in telkens wisselende omstandigheden. Het weer is nu eenmaal niet constant en het binnenklimaat hangt daarmee samen. Bovendien heeft de installatie bepaalde beperkingen. De aanpak is nu als volgt:
  • De standaard temperatuurinstelling in het gebouw wordt langzaam verlaagd. 
  • De ventilatiesnelheid gaat tegelijkertijd omhoog waardoor de koele lucht verder in de ruimte kan dalen, zonder teveel lawaai en tocht te veroorzaken. 

We hopen dat het klimaat de komende periode merkbaar verbetert. 

Heb je alsnog klachten of wil je een andere facilitaire storing doorgeven? Je kunt het melden bij het Service Centre via het formulier ‘Storing melden’ of rechtstreeks via servicecentre-cf [at] ru.nl (servicecentre-cf[at]ru[dot]nl) of 024-3633333. 
 

Contactinformatie