Denkende vrouw

Wat heb jij nodig om privacybewust en informatieveilig te werken?

Hoe kan de Radboud Universiteit jou helpen om de informatieveiligheid te verhogen? Door de vragenlijst in te vullen krijg jij meteen tips op het gebied van security en privacy. De Radboud Universiteit krijgt na afloop een rapport met aanbevelingen.

Doe mee en vul de vragenlijst in

Invullen duurt 5-10 minuten.

Gegevens worden vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt. Met de knop rechtsboven wissel je van taal. Het is belangrijk om de vragen in een keer in te vullen, tussendoor opslaan is niet mogelijk.

Doe mee en vul de vragenlijst in

Je kunt de vragenlijst tot 30 april 2024 invullen.

Waarom deze vragenlijst?

Informatiebeveiliging is een belangrijk thema voor de Radboud Universiteit en jouw manier van werken is hierbij essentieel. De meting is een initiatief van SURF waar ongeveer dertig onderwijs- en onderzoeksinstellingen aan mee doen. De Radboud Universiteit doet voor de derde keer mee om op deze manier een beeld te krijgen van het kennisniveau rondom 'veilig werken' binnen de universiteit. Het rapport laat zien hoe we scoren ten opzichte van andere onderwijsinstellingen en hoe het er in het algemeen voorstaat in de onderwijssector (HBO/WO) ? Het rapport laat ook zien welke onderwerpen meer aandacht nodig hebben zodat jij 'veiliger' kunt werken.

Voorgaande uitkomsten

In 2022 en 2023 scoorde de Radboud Universiteit respectievelijk een 6.2 en 6.7. De gemiddelde score van de meting onder 30 instellingen was 5.9 en 6.7.

Vorig jaar bleek dat 69% van de medewerkers, naar eigen zeggen, veel aandacht aan privacy en informatiebeveiliging besteedt. 96% gaf aan het onderwerp belangrijk te vinden. Het gros van de respondenten is naar eigen zeggen gemotiveerd om informatieveilig te werken.

Uit de metingen kwam onder andere naar voren dat er meer duidelijkheid en uitleg over ‘veilig werken’ welkom is. Vandaar dat we onder ander via het weekbericht meer tips rondom veilig werken delen. Bovendien hebben alle faculteiten en bedrijfsonderdelen inmiddels aanspreekpunten waar je terecht kunt met vragen op het gebied van security of privacy.

Algemene vragen over Informatiebeveiliging kun je mailen naar:
IB-Awareness [at] ru.nl (IB-Awareness[at]ru[dot]nl)

Vragen over privacy? Neem contact op met de privacy contactpersonen van jouw faculteit of organisatieonderdeel.

Wil je een datalek of beveiligingsincident melden?
Neem contact op met de ICT Helpdesk (024 – 36 22222).

Organisatieonderdeel
Information & Library Services