Studenten staan overleggend voor een raam beplakt met post-its
Studenten staan overleggend voor een raam beplakt met post-its

Word cursuscoördinator voor het Honoursprogramma

Ben je geïnteresseerd in het samenwerken met gemotiveerde studenten en sta je open voor nieuwe onderwijsvormen? Word dan honours cursuscoördinator!

Het Social Sciences honoursprogramma zoekt een docent of docententeam dat graag een cursus over het thema Personal Relations vorm wil geven. Graag willen we studenten inzicht geven in dit thema vanuit verschillende invalshoeken binnen de sociale wetenschappen (psychologie, communicatiewetenschap, artificial intelligence, onderwijswetenschappen, culturele antropologie en sociologie). Heb je hier ideeën over?

De cursus omvat naar schatting 6-8 bijeenkomsten, mogelijk met gastdocenten en een creatieve eindopdracht voor studenten. De exacte invulling mag je zelf vormgeven! Dit jaar nemen al 7 gastdocenten deel aan een nieuwe reeks lunchlezingen over dit thema, en velen van hen hebben interesse om ook volgend jaar weer betrokken te zijn. Omdat het honoursprogramma zich richt op het leerproces, worden studenten niet beoordeeld met cijfers, maar ligt de nadruk op constructieve feedback tijdens de cursus (zowel van docenten als medestudenten). Bovendien biedt honours veel ruimte voor creativiteit bij het vormgeven van de cursus en stimuleren we het uitproberen van nieuwe onderwijsvormen.

De cursus zal plaatsvinden in het tweede semester van collegejaar 2024-2025, dus rond februari tot juni 2025. Het honoursprogramma kan hier natuurlijk docenturen voor aanbieden (max. 100), in overleg met de verantwoordelijke opleidingsdirecteur. 

Heb je interesse? Neem dan uiterlijk vrijdag 26 april contact op via marlene.meyer [at] donders.ru.nl (marlene[dot]meyer[at]donders[dot]ru[dot]nl)

Contactinformatie

Contactpersoon
dr. M. Meyer (Marlene)