Microsoft Teams smartphone
Microsoft Teams smartphone

Zet uiterlijk 31 maart de nieuwste versie van Teams aan

Vanaf 1 april 2024 wordt de huidige Teams applicatie vervangen door een nieuwe versie van Teams. De huidige versie is vanaf dan niet meer beschikbaar. Schakel daarom zelf uiterlijk 31 maart over naar de nieuwe versie om verstoringen op je werkplek te voorkomen.

De afgelopen maanden kon je wisselen tussen de huidige versie van Teams Classic en de nieuwe versie. Zo kon je de nieuwe versie van Teams tijdelijk uitproberen. Vanaf 1 april is de huidige versie niet langer beschikbaar. Schakel daarom op tijd over en verwijder Teams Classic uit je startmenu en van je taakbalk, zodat je niet terugschakelt naar de oude versie. 

Als je niet zelf overschakelt naar de nieuwe versie, word je na 31 maart automatisch omgezet. Dat kan ervoor zorgen dat je problemen ervaart wanneer je Teams vervolgens weer opstart. Mogelijk krijg je een foutmelding wanneer je overschakelt naar de nieuwe versie van Teams. Deze foutmelding kun je negeren. 

Teams 2.0

Teams 2.0 is een nieuwe versie van de app die eenvoudiger en flexibeler is. Je kunt de nieuwe versie gebruiken door het schuifje bovenin je Teams App aan te zetten. Zodra je deze aanzet, wordt er naast je bestaande Teams App een nieuwe Teams App geïnstalleerd. Het icoontje in de taakbalk krijgt op de nieuwe een blauw tekst label: "NEW'. Terugschakelen naar de oude Teams App blijft tot 1 april mogelijk.

Het voordeel van Teams 2.0 is dat het programma veel sneller is, minder data opslaat op je apparaat en minder geheugen gebruikt. Daarnaast is het in de nieuwe Teams makkelijker om notities van vergaderingen naar je agenda of mailbox te kopiëren, het ontvangen van meldingen en notificaties zelf in te stellen, heb je sneller toegang tot bestanden en is het makkelijker om te wisselen tussen verschillende organisaties en accounts. Zo kun je in Teams veel sneller en efficiënter (samen)werken.

Meer informatie

Contactinformatie

Ervaar je problemen met de nieuwe Teams app, laat dit dan weten aan Functioneel Beheer Microsoft 365 via FB-M365 [at] ru.nl (FB-M365[at]ru[dot]nl)