Onderzoekers
Onderzoekers

Onderzoekers

Op deze pagina vind je als onderzoeker alle informatie die je nodig hebt voor jouw werk in het onderzoek van de Radboud Universiteit.

Nieuws voor onderzoekers

Professor Johan Jeuring, trekker van het focusgebied Technologie voor AI in onderwijs bij NOLAI

Focusgebied uitgelicht: Technologie voor AI in onderwijs

AI-tool ChatGPT wordt door heel veel leerlingen gretig gebruikt, tot ongenoegen van veel leraren. Maar AI kan juist ook de leraar ondersteunen. Welke technologie is daarvoor nodig? We vroegen het aan professor Johan Jeuring.

Harm Kaal

Harm Kaal benoemd tot hoogleraar Toegepaste geschiedenis

Harm Kaal is per 1 december benoemd tot hoogleraar Toegepaste geschiedenis aan de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit.

A person looking at their phone and laptop.

Steeds vaker log je in met Multi-Factor Authenticatie: zo doe je dat

Inloggen met enkel je gebruikersnaam en wachtwoord is te kwetsbaar. Daarom wordt de toegang tot alle applicaties van de Radboud Universiteit beter beveiligd met Multi-Factor Authenticatie (MFA). Lees hier meer over wat dat voor jou betekent.

Evenementen voor onderzoekers

Banner AI cursus Radboud Academy

Vijfdelige cursus AI in Perspectief

In het dagelijks leven hebben we meer met kunstmatige intelligentie te maken dan we doorgaans beseffen. Na een algemene inleiding geeft deze cursus de actuele stand van zaken over Artificial Intelligence op vier verschillende vakgebieden: deep...

Train in the landscape

Vijfdelige cursus Klimaatverandering & Kolonialisme

Het wordt wel de grootste en meest bedreigende crisis van onze tijd genoemd: de klimaatcrisis. Wist je dat de keuzes die in het Nederlandse koloniale verleden zijn gemaakt een enorme impact hebben op ons huidige klimaatbeleid? Lange tijd werd vooral...

Faculteitslezing: The burden of testimony in the era of the witness

Vraagt het getuige-zijn om het afleggen van een getuigenis? Wat zijn de lasten en mogelijke grenzen van die verantwoordelijkheid? En wat doet dit met de richting van ons onderzoek?