Onderzoekers
Onderzoekers

Onderzoekers

Op deze pagina vind je als onderzoeker alle informatie die je nodig hebt voor jouw werk in het onderzoek van de Radboud Universiteit.

Nieuws voor onderzoekers

Award

30 miljoen euro voor onderzoek naar sociale cohesie

Het SOCION-consortium, waarin sociale- en geesteswetenschappers van vijf verschillende kennisinstellingen onderzoek doen naar sociale cohesie, heeft een NWO Summit Grant van 30 miljoen euro verworven.

Beekdonderpad

‘Niet elke exoot hoeft bestreden te worden’

Bepaalde invasieve exoten, zoals de rode Amerikaanse rivierkreeft, zijn schadelijk, omdat ze bijvoorbeeld de kreeftenpest overdragen aan inheemse soorten. Maar er zijn ook uitheemse vissen en rivierkreeften die niet bestreden hoeven te worden.

Frank Leoné

Kaartspel voor Erkennen en Waarderen: ‘Zwaardere onderwerpen bespreekbaar maken’

Laagdrempelig met academische collega’s tot waardevolle gesprekken komen, over thema’s die doorgaans onder de oppervlakte blijven. Dat kan met mmmAcademia, een nieuw kaartspel om de dialoog en reflectie over Erkennen en Waarderen te bevorderen.

Evenementen voor onderzoekers

Radboud Writing Lab

Kennislunch │ Langdurige scriptietrajecten begeleiden

Het is een bekend fenomeen: studenten die lang bezig zijn met hun scriptie. Wat kunnen we doen om deze studenten te helpen? Kunnen we voorkomen dat dit überhaupt gebeurt? Over deze vragen organiseert het Radboud Writing Lab een gratis kennislunch.

55 jaar KDC

55 jaar KDC - Jan Roes-lezing: Vervlochten Verhalen Koloniaal en religieus erfgoed

Op 31 mei 2024 viert het Katholiek Documentatie Centrum zijn 55 jarig bestaan. Wij nodigen u van harte uit om dit jubileum met ons te komen vieren in de kapel van het Berchmanianum, aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Masterclass: AI for Business

Masterclass: AI for Business

Met Artificial Intelligence (AI) kun je machines dingen laten doen die menselijke intelligentie vereisen. Grote organisaties benutten de kansen die AI biedt steeds meer. Hoe kan jouw bedrijf beter, innovatiever en aantrekkelijker voor klanten worden?