Onderzoekers
Onderzoekers

Onderzoekers

Op deze pagina vind je als onderzoeker alle informatie die je nodig hebt voor jouw werk in het onderzoek van de Radboud Universiteit.

Nieuws voor onderzoekers

Een foto van een lachende studenten met twee opgeblazen plastic wereldbollen in haar handen

Save the date: Go Abroad Week 2023

Van 9 t/m 12 oktober is het weer tijd voor de Radboud Go Abroad Week. Gedurende deze week zijn er informatiesessies over alles wat met een studie- of werkperiode in het buitenland te maken heeft.

Marien de Jonge

Marien de Jonge benoemd tot hoogleraar Infectie en Immuniteit

Marien de Jonge is benoemd tot hoogleraar Infectie en Immuniteit aan het Radboudumc / de Radboud Universiteit. De Jonge onderzoekt de interactie tussen ziekteverwekkers, zoals virussen en bacteriën, en ons immuunsysteem, met name in de luchtwegen.

Inge Molenaar

Inge Molenaar benoemd tot hoogleraar Onderwijs en Artificiële Intelligentie

Inge Molenaar is per 1 augustus benoemd tot hoogleraar Onderwijs en Artificiële Intelligentie aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit.

Evenementen voor onderzoekers

Transkribus

Transkribus: short online tool demonstration

Transkribus is een op AI gebaseerde tool waarmee je automatisch handgeschreven en historische documenten kunt laten transcriberen. Je kunt gebruik maken van bestaande tekstherkenningsmodellen, of zelf een model trainen dat toegespitst is op je eigen...

Oratie prof. dr. B. Adriaensen

Banner van het CCEP met daarop een detail van de letters CCEP, donkerrood tegen een felrode achtergrond.

Leopoldo Zea’s Philosophy of Latin American History and the End(s) of the Hegelian Dialectic

Deze lezing maakt onderdeel uit van de maandelijkse CCEP Lecture Series van het Center for Contemporary European Philosophy van de Radboud Universiteit. De voertaal van deze lezing is Engels. Bezoek de Engelse pagina voor alle informatie over dit...