Besluitvormingsfaciliteiten

Besluitvorming is een centraal onderwerp in IMR onderzoek en onderwijs. De IMR heeft daarom labs en maptables beschikbaar die experimenteel en veldonderzoek naar besluitvorming mogelijk maken, de IMR heeft tools voor het ondersteunen van complexe besluitvormingsprocessen en dient als uitstekende trainingsfaciliteit voor studenten. De faciliteiten en de maptable van het lab kunnen gebruikt worden door medewerkers, studenten en externe (privé) gebruikers bij de Radboud Universiteit of op locatie.

Assetmanagement: onderwijsruimte met inrichting

Lab ruimtes

Het Individual Decision lab

Het Individual Decision lab maakt het mogelijk experimenten uit te voeren omtrent onderhandeling en individuele beslissingen in het socioeconomische veld in een gecontroleerde omgeving. De labruimte bestaat uit 32 afzonderlijke onderdelen, elk met een laptop. Samen functioneren de onderdelen als een op zichzelfstaand netwerk met zijn eigen server om een gecontroleerde labomgeving te creëren die het mogelijk maakt de verlangde variabelen te onderzoeken en betrouwbare data te verzamelen. 

Group Decision Lab

Het Group Decision lab

Het Group Decision lab biedt computerondersteunde faciliteiten voor brainstormen en voor het begeleiden van bedrijven door complexe besluitvormingsprocessen, bijvoorbeeld met behulp van Group Model Building. De faciliteiten zijn geschikt voor groepsexperimenten, onderwijs en meetings. De ruimte is gemakkelijk om te vormen van plenaire opstelling tot kleinere werkgroepen. Er zijn negentien laptops, een videoprojector en audiomateriaal beschikbaar voor gebruik. Voor elke tafel is een monitor aan de muur bevestigd. 

IMR Maplab

Het Maplab

Het Maplab kan gebruikt worden om complexe ontwerp- en inrichtingsproblemen te visualiseren met behulp van een zogenaamde MapTable om zo beter inzicht te krijgen gedurende het beslissingsgedrag. Het Maplab wordt ook gebruik voor 'serious gaming', zoals de Carbon Game, een game over het onderhandelen over alternatief klimaatbeleid.

Software

De computers en laptops in de labruimtes zijn ingericht met gespecialiseerde software om besluitvormingsexperimenten uit te voeren

  • ABtutor (PC control)
  • z-Tree (Zurich Toolbox for Readymade Economic Experiments)
  • Qualtrics (online enquête platform)
  • System dynamics models via Forio (online)

Gepersonaliseerde labs voor je onderzoek

De labs bieden gepersonaliseerde faciliteiten voor onderzoek naar besluitvormingsprocessen. Je kunt je eigen experiment ontwerpen met behulp van de beschikbare software. Gedurende het experiment zorgt de technische manager dat de server en alle benodigde laptops klaar zijn voor gebruik. Wanneer nodig is het mogelijk inhoudelijke begeleiding te ontvangen.

  • Voor bedrijven

Wil je weten wat proefpersonen vinden van jouw nieuwe product of service? Het Individual Decision Lab biedt uitstekende mogelijkheden voor gecontroleerd marktonderzoek. Je kunt je eigen marktonderzoek ontwerpen en het zelf afnemen of laten agnemen door een van onze onderzoekers. Hoe bereid ik mijn bedrijf voor op toekomstige veranderingen? Wat zijn de behoeften van mijn klanten? Waarom stagneert innovatie binnen onze organisatie?

  • Voor onderzoekers

Onderzoekers van binnen of buiten de Nijmegen School of Management kunnen gebruikmaken van de twee beschikbare labfaciliteiten. Gedurende het experiment zorgt de technische manager ervoor dat de server en alle benodigde laptops klaar zijn voor gebruik en dat er voldoende proefpersonen beschikbaar zijn. Wanneer nodig kan je inhoudelijke begeleiding krijgen. Na het experiment betaal je de proefpersonenen direct in contanten of met cadeaukaarten.

  • Voor studenten

De labfaciliteiten van de Nijmegen School of Management kan gebruikt worden voor je Bachelor of Master thesis. Onder begeleiding van een lecturer ontwerp je je eigen experiment en voer je dit uit in het Individual Decision Lab of het Group Decision Lab. Er is een technische manager aanwezig om uit te leggen hoe alles werkt. Om een onderzoeksvraag van je stage te beantwoorden kan je ook gebruik maken van een van onze labs. Op deze manier kan je een organisatie helpen vooruit te bewegen met jouw onderzoeksuitkomsten.

Contact en toegang

De labs bevinden zich op de begane grond van het Elinor Ostrom Gebouw, Heyendaalseweg 141 in de volgende ruimtes:

  • Individual Decision lab: EOS N -1.545
  • Group Decision lab: EOS N -1.510
  • Maplab: EOS N -1.505

Vragen over de mogelijkheden, de inrichting van uw onderzoek of praktische zaken zoals het reserveren van een labruimte of de kosten? Neem contact met ons op via: