Data Science

Er zijn meerdere faciliteiten op het gebied van Data Science aan de Radboud Universiteit. De High-performing Computing faciliteiten, bij het Institute for Computing and Information Sciences, bevatten computers met een groot geheugen en een grote verwerkingscapaciteit. Ook het Global Data Lab, bij het Institute for Management Research, is een onafhankelijk onderzoeks- en datacentrum.

Hoogwaarde computerfaciliteiten

Onze faciliteiten maken het mogelijk om een betrouwbare analyse van computersystemen te creëren. De faciliteiten worden beschikbaar gesteld aan bedrijven die vragen behandelen omtrent onder andere de juistheid van de software, beveiligingssystemen, veiligheid van data en big data analyse. De betrouwbaarheid en veiligheid van de computersystemen is belangrijk in veel sectoren, voornamelijk in bijvoorbeeld de gezondheidszorg.

Specificaties

Het grote geheugensysteem is een Dell R920, met vier processoren (E7-4870 v2 op 2.3 Ghz) met elk 15 hyperthreading cores (120 bits totaal) en 3 terabytes in RAM op 1600 Mhz.

Meer informatie over het systeem met grote verwerkingscapaciteit is binnenkort beschikbaar.

Global Data Lab

Het Global Data Lab (GDL) is een onafhankelijk data- en onderzoekscentrum van Faculteit der Managementwetenschappen. Het lab heeft gegevens van honderden huishoudonderzoeken over bijna elk ontwikkelingsland.

Meer informatie

Contact & toegang

Voor meer informatie over de hoogwaardige computerfaciliteiten of verzoeken tot toegang, neem contact op met ing. Ronny Wichers Schreur. Je kunt ook contact opnemen met de centrale coördinatie van Radboud Research Facilities via info [at] radboudresearchfacilities.nl.

Neem voor meer informatie over Global Data Lab contact op met Aaron van Geffen, medewerker Research Services, via aaron.vangeffen [at] ru.nl.