Solid State Chemistry Labs

In de laboratoria van de afdeling Solid State Chemistry wordt onderzoek gedaan naar de processen die plaatsvinden tijdens de vorming en groei van kristallen. We passen deze kennis toe op de voorspelling en controle van kristalmorfologie en -perfectie. 

Laboratoria en apparatuur

Researcher at Solid State Chemistry group

Microscopy wet lab

Het Microscopy wet-lab wordt gebruikt voor het bestuderen van kristallen en in-situ kristalgroei. Experimenten kunnen worden uitgevoerd onder "natte" omstandigheden door gebruik te maken van thermostatisch gecontroleerde optische kamers. Het laboratorium is uitgerust met verschillende optische instrumenten zoals Zeiss Axioplan microscopen.

Microscopy dry lab

Het Microscopy dry-lab wordt gebruikt voor de karakterisering van kristallen en materialen onder droge omstandigheden. Het laboratorium is uitgerust met een Raman-microscoop, een Scanning Electron Microscoop (SEM), een Gepolariseerde microscoop en een Mach-Zender Interferometer.

Chemistry lab

Het Chemistry lab biedt de mogelijkheid om verschillende chemische of fysisch-chemische experimenten uit te voeren. Naast standaard laboratoriumapparatuur zijn er zes zuurkasten en extra werkbankruimte beschikbaar.

Analytical lab

Het Analytical lab biedt de mogelijkheid om instrumentele analyses uit te voeren. Hiervoor is het laboratorium uitgerust met diverse analytische instrumenten, zoals een DSC, een Calorimeter, een UV/ VIS-spectrometer en een HPLC.

AFM nano lab

  • AFM MM8
  • AFM Multimode

X-Ray diffraction lab

Informatie over de faciliteiten voor diffractometrie is te vinden op:

X-Ray Diffraction Lab

Contact & Access

De afdeling Solid State Chemistry is onderdeel van het Institute for Molecules and Materials (IMM). De laboratoria zijn te vinden in het Huygensgebouw

 

Kamernummers van de laboratoria:

  • Microscopy wet lab: HG 03.641
  • Microscopy dry lab: HG 03.645
  • Chemistry lab: HG 03.618
  • Analytical lab: HG 03.621
  • AFM nano lab: ?

Contactafdeling