X-Ray Diffraction Lab

In het X-Ray diffraction lab vindt u twee poederdiffractometers en een Single crystal X-ray diffractometer, gebruikt voor onderzoek naar de onderliggende atomaire en moleculaire structuur van materialen en vaste stoffen. Het laboratorium wordt beheerd door de afdeling Solid State Chemistry van het Institute for Molecules and Materials.

Voor wie?

De diffractometers kunnen gebruikt worden door academische onderzoekers en partners in de chemische, voedings- en/of farmaceutische industrie.

Laboratorium apparatuur

Powder diffractometers

Deze faciliteit maakt het mogelijk om het identificeren van vaste stoffen en de bepaling van kristalliniteit en eenheidscellen te onderzoeken. De praktische toepassingen zijn bijvoorbeeld het identificeren van zeer kleine hoeveelheden geneesmiddelen in tabletten en het bepalen van de structuren van kristallijne poeders.

Single crystal X-ray diffractometer

  • D8 Quest single crystal X-ray diffractometer

De D8 Quest is een geavanceerde machine; de single crystal X-ray diffractometer biedt directe toegang tot betrouwbare connectiviteits- en moleculaire geometrie-informatie, inclusief chiraliteit. Het is de gouden standaard in de structurele chemie, omdat de resultaten rechtstreeks verband houden met de gemeten gegevens en er geen modelaannames worden gedaan. Het is met name geschikt voor het bepalen van absolute kristalstructuren.

Contact & Access

Wilt u meer weten over de PANalytical Empyrean powder diffractometer? Neem dan contact op met: dr. René de Gelder.

Wilt u meer weten over de D8 Quest single crystal X-ray diffractometer? Neem dan contact op met: dr. Paul Tinnemans.

The X-Ray Diffraction Lab maakt deel uit van ChemX, een samenwerking tussen de Radboud University en Utrecht University. Meer informatie over deze samenwerking is te vinden op de ChemX website:

ChemX.nl