Photograph of the Radboud University campus from the sky
Photograph of the Radboud University campus from the sky

Radboud Excellence Initiative

Het Radboud Excellence Initiative is in het leven geroepen met het tweeledige doel om de meest uitzonderlijke talenten uit elk onderzoeksveld naar de Radboud Universiteit te halen en tegelijkertijd de internationale banden tussen universiteiten wereldwijd te versterken.

Wie kan meedoen? 

Kandidaten voor een Radboud Excellence fellowship of hoogleraarschap moeten worden voorgedragen door een van de aangewezen nominatoren die werkzaam zijn bij Radboud. Aanmeldingen zonder nominatie worden niet geaccepteerd. Heb je interesse om naar Nijmegen te komen als Radboud Excellence fellow of hoogleraar, maar weet je niet zeker wie je zou kunnen voordragen? Je kunt ons mailen op excellence-nominations [at] ru.nl (excellence-nominations[at]ru[dot]nl) onder vermelding van het onderzoeksinstituut van je voorkeur, zodat we je in contact kunnen brengen met de juiste personen.

Huidige nominatieronde

De aangewezen nominatoren voor een Radboud Excellence professor- of fellowship kunnen hun nominaties insturen vóór de volgende deadline: 1 november 2024.

Nominatoren ontvangen persoonlijk bericht via een Call for Nominations.

Johan Mentink in SSI Lab

Deel van een hechte, exclusieve gemeenschap

Leden van het Radboud Excellence Initiative ontvangen een aantrekkelijke vergoeding of beloning en zijn vanaf de officiële selectiedatum in goede handen. Ze krijgen begeleiding van het Radboud Excellence Hospitality Team bij alle praktische zaken die komen kijken bij het verhuizen naar en wonen in Nederland. Tegelijkertijd zorgt een interessant en gezellig sociaal programma ervoor dat ze het meeste kunnen halen uit deze once-in-a-lifetime ervaring. Aan het einde van hun verblijf in Nederland maken de fellows en professoren deel uit van een hechte exclusieve gemeenschap die interdisciplinaire academische nieuwsgierigheid stimuleert.

Via het Radboud Excellence Initiative kon ik mijn onderzoek voortzetten met behulp van uitstekende faciliteiten van de Radboud Universiteit.
A portrait photo of Melinda Duer
Melinda Duer Hoogleraar Biologische en Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Cambridge Het verhaal van Melinda
Het fellowship gaf me de tijd en de intellectuele vrijheid om de meest competitieve en ambitieuze subsidie te krijgen die op dat punt in mijn carrière beschikbaar was.
Een portretfoto van Graziana Ciola
Graziana Ciola Universitair hoofddocent - Geschiedenis van de Filosofie Het verhaal van Graziana

Baanbrekend onderzoek

De Radboud Universiteit is een brede, internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit. Kwaliteit staat hoog in het vaandel en we combineren excellent onderwijs met toonaangevend onderzoek. Onze academische expertise is nauw verbonden met belangrijke maatschappelijke vraagstukken, zowel in het publieke als private domein. We spelen een belangrijke rol in de valorisatie van kennis naar de maatschappij.

Toonaangevende onderzoeksthema's aan de Radboud Universiteit

Tracks binnen Radboud Excellence Initiative

Het Radboud Excellence Initiative biedt twee tracks waarlangs een onderzoeker naar de Radboud Universiteit kan komen:

Fellowships

Het fellowship staat open voor niet-Nederlandse onderzoekers die buiten Nederland wonen, geen eerdere studie- of werkervaring in Nederland hebben en niet langer dan acht jaar voor de aanvraagdatum gepromoveerd zijn. Fellows verblijven twee jaar aan de Radboud Universiteit en maken deel uit van de academische gemeenschap. Fellows voeren hun onderzoeksprojecten uit in toonaangevende onderzoeksgroepen in samenwerking met of onder begeleiding van hun nominator.

Hoogleraarschappen

Het hoogleraarschap wordt aangeboden aan onderzoekers die een significante impact hebben gehad in hun vakgebied (ERC Advanced level of vergelijkbaar) en van wie verwacht kan worden dat ze nog meerdere jaren actief zullen blijven als onderzoeker. Het lectoraat is bedoeld voor niet-Nederlandse hoogleraren die buiten Nederland wonen. Hoogleraren verblijven één tot zes maanden bij Radboud. Zij kunnen ervoor kiezen hun verblijf in kleinere blokken opsplitsen en hun tijd aan de Radboud Universiteit over een langere periode spreiden om op die manier zo effectief mogelijk samen te werken.

Contact opnemen

Als je vragen of opmerkingen hebt, kun je contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar excellence [at] ru.nl (excellence[at]ru[dot]nl) of door ons te bellen. Vragen over de nominatieprocedure kun je richten aan excellence-nominations [at] ru.nl (excellence-nominations[at]ru[dot]nl).

+31 6 52 46 65 84