Ervaringsverhaal Graziana Ciola

Een portretfoto van Graziana Ciola
Het fellowship gaf me de tijd en de intellectuele vrijheid om de meest competitieve en ambitieuze subsidie te krijgen die op dat punt in mijn carrière beschikbaar was.
Naam
Graziana Ciola
Huidige functie
Universitair hoofddocent - Geschiedenis van de Filosofie

Universitair hoofddocent Graziana Ciola ontving het Radboud Excellence Initiative-fellowship in 2020 en werkte als fellow aan het Radboud Center for the History of Philosophy and Science van 2020 tot 2022. Ze doet onderzoek naar de geschiedenis en filosofie van de logica en middeleeuwse filosofie. Tijdens haar fellowship ontving ze een ERC Starting Grant van 1,5 miljoen euro.

‘Waarom ik ervoor heb gekozen om naar de Radboud Universiteit te komen als fellow? Dat komt door iets triviaals: Marsilius van Inghen, een logicus uit de 14e eeuw die centraal staat in mijn onderzoek, kwam uit Nijmegen. Achteraf gezien was het het beste fellowship waar ik voor had kunnen gaan, omdat het me in staat stelde mijn eigen onderzoeksproject uit te voeren. Daarnaast gaf het me de tijd en de intellectuele vrijheid om de meest competitieve en ambitieuze subsidie te krijgen die op dat punt in mijn carrière beschikbaar was.

Het aanvraagproces verliep erg soepel en de ondersteuning die ik kreeg hielp me om op de best mogelijke manier te beginnen. Het hospitality team hielp me bij het vinden van een woonplek en bij het regelen van de administratieve zaken die komen kijken bij een verhuizing naar een nieuw land. Ik kwam met mijn partner, en de family relocation service zorgde ervoor dat we snel konden wennen aan ons nieuwe leven in Nijmegen. Bovendien is de stad een prachtige plek om te wonen vanwege de groene omgeving en het handige openbaar vervoer. De Nederlandse fietscultuur is zeker een pluspunt!

Tijdens mijn Radboud Excellence-fellowship heb ik een ERC Starting Grant aangevraagd en ontvangen. Met mijn ERC-subsidie had ik overal naartoe kunnen gaan, maar ik besloot in Nijmegen te blijven. De Radboud Universiteit is een zeer vriendelijke en levendige plek, waar ik me in een stimulerende omgeving volledig kan richten op het bereiken van mijn ambities. Ik vind het prettig dat het geen overdreven grote universiteit is, omdat de sfeer hierdoor huiselijk aanvoelt. In deze omgeving die zowel gastvrij als intellectueel levendig is, kan ik hoogwaardig grensverleggend onderzoek doen zonder mijn werk-privébalans op te offeren. Daardoor kan ik me niet alleen als onderzoeker, maar ook als individu ontwikkelen. Nu nomineer ik zelf mensen voor het fellowship dat me hier heeft gebracht. Ik wil mijn ervaring doorgeven en jonge onderzoekers verder helpen via het Radboud Excellence Initiative.’