Praktische en financiële ondersteuning

Het Radboud Excellence Initiative biedt aanvullende praktische en financiële ondersteuning aan hoogleraren en fellows voor een vlotte aankomst en prettig verblijf in Nijmegen. Als kandidaat word je gekoppeld aan een HR-functionaris die je graag adviseert over alle praktische zaken. Voor meer informatie over andere praktische zaken, zoals verzekeringen en gezinshulp, kun je terecht op de pagina over wonen en werken in Nederland:

Wonen en werken in Nederland

Reizen naar Nijmegen

Visum of werkvergunning

Je HR-medewerker zal je helpen bij je aanvraag als je een visum of werkvergunning nodig hebt om in Nederland te verblijven en te werken. Alle juridische kosten voor de aanvraag worden vergoed door het Radboud Excellence Initiative.

Reiskosten

Reiskosten voor één retourreis van en naar Nederland worden vergoed. We betalen een retour vliegticket (economy class) en treinkaartjes (eerste klas) van het vliegveld naar Nijmegen. Je krijgt ook één retourreis vergoed van een eventueel gezinslid dat zich bij je voegt. Als je per trein of auto naar Nijmegen reist, neem dan contact op met de Hospitality Officer voor de voorwaarden.

Huisvesting

Zodra je je hoogleraarschap of fellowship accepteert, vragen we je of je woonbegeleiding wilt. We werken samen met een bureau om woonruimte te vinden voor kandidaten in de regio Nijmegen. Alle bureaukosten worden gedekt door het Radboud Excellence Initiative. Het bureau neemt rechtstreeks contact met je op voor je woonwensen. Je kunt zelf bepalen of je een gemeubileerd of ongemeubileerd appartement wilt. Het bureau gaat zo'n 1 tot 3 maanden voor je aankomst op zoek naar een woning.

Verhuizing en renovatie

Onder bepaalde voorwaarden kunnen kandidaten aanspraak maken op een verhuisvergoeding. Als je minstens twee jaar bij ons blijft, kun je ook aanspraak maken op een inrichtingsvergoeding van het Radboud Excellence Initiative. Je HR-functionaris kan je informeren over de specifieke voorwaarden en nagaan of deze van toepassing zijn op jouw persoonlijke situatie.

Bij aankomst

Registratie en bankieren

Op een van je eerste dagen helpen we je met inschrijven bij de gemeente Nijmegen. Zij geven je een bsn-nummer, dat je nodig hebt om je arbeidscontract of 'Contract for Services' op te stellen. We helpen je ook met het openen van een Nederlandse bankrekening, zodat je internationale bankkosten kunt vermijden. Je salaris of toelage wordt op deze rekening gestort.

Cursussen Nederlands

Als je Nederlands wilt leren tijdens je verblijf, vergoedt het Radboud Excellence Initiative de kosten van Nederlandse taalcursussen van alle niveaus, aangeboden door Radboud In'to Languages. Regel de cursusregistratie met je Hospitality Officer.

Tijdens je onderzoek

Bezoek aan conferenties (alleen voor fellows)

Als je een internationale conferentie in Nederland of in het buitenland wilt bijwonen, dan zal het Radboud Excellence Initiative je financieel ondersteunen tot een maximum van € 2 500 voor één of meerdere conferenties over de totale periode. Dit kan gebruikt worden om de reiskosten en het inschrijfgeld te dekken. Je nominator zal een aanvraag voor je moeten indienen. In ruil daarvoor verwachten we dat je de naam van de Radboud Universiteit of Radboudumc helpt promoten bij de presentatie van je onderzoek.

Workshop organiseren

Wanneer kandidaten een workshop of congres in Nijmegen willen organiseren, helpen we je graag dit te financieren tot een maximum van € 1 000. Je nominator zal dit voor je moeten aanvragen.

Je onderzoek publiceren

Als je de resultaten van het Radboud Excellence-project wilt publiceren in een Open Access-tijdschrift, dan vergoeden wij de kosten. Vraag je nominator om een aanvraag in te dienen.

Contact opnemen

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

+31 6 52 46 65 84