Jouw onderzoek in de media

Dagbladen, websites, tv en radio: in veel media is er vraag naar wetenschappers. Soms na publicatie van een nieuw onderzoek of rapport, soms om gebruik te maken van de deskundigheid van een wetenschapper.

Word je als wetenschapper benaderd door de pers, of zou je graag willen vertellen over je onderzoek aan een journalist of breed publiek? De mensen van Persvoorlichting & Wetenschapscommunicatie adviseren en helpen.

Media-aandacht voor mijn onderzoek

We helpen je graag verder om te kijken naar de mogelijkheden voor media-aandacht voor je onderzoek, dus neem vooral contact met ons op.

Stuur ons dan het liefst in één alinea informatie over:

  • wat is het nieuws/wat heb je gevonden/wat ga je doen?
  • hoe heb je dit gevonden/wat heb je gedaan?
  • waarom is dit belangrijk/bijzonder/relevant voor een algemeen publiek?
  • wanneer komt de studie uit?

Media-activiteiten melden

We vinden het erg leuk om te horen over een interview in een krant en online, of in een radio of tv-programma. Als je je activiteiten bij ons meldt, kunnen we dit bijvoorbeeld delen op social media of andere kanalen van de Radboud Universiteit. Indien gewenst kunnen we zo voor extra aandacht voor je optreden zorgen.

Trainingen voor media-optredens

Er zijn verschillende mogelijkheden om trainingen te volgen voor media-optredens bij Radboud in’to Languages, zoals mediatraining, succesvol pitchen en storytelling. Je kunt ook met ons contact opnemen voor advies.

Andere vormen van wetenschapscommunicatie

Wanneer we besluiten het nieuws niet te brengen via een persbericht of nieuwstip naar journalisten, betekent dat niet dat er geen mogelijkheden zijn om je onderzoek te communiceren.

Het is mogelijk dat je onderzoek geschikter is om naar een breder publiek te communiceren via andere vormen van wetenschapscommunicatie, zoals via een blog, een social media bericht of een opinie-artikel. Ook staan er jaarlijks veel wetenschappers op festivals, geven ze gastcolleges op basis- en middelbare scholen, of wordt er aandacht gevraagd voor onderzoek via crowdfundingscampagnes. Ook hierin ondersteunen we je graag. 

Contact

Vragen? Neem contact op met Persvoorlichting & Wetenschapscommunicatie

+31 24 361 60 00