Jouw onderzoek op basisscholen

Door jouw onderzoek begrijpelijk te maken voor het primair onderwijs, krijg je als onderzoeker inzichten in je werk, én het geeft kinderen op jongere leeftijd de kans om in aanraking te komen met de wetenschap. Het Wetenschapsknooppunt begeleidt onderzoekers van de Radboud Universiteit in verschillende stadia van hun carrière met het toegankelijk maken van hun onderzoek voor leerkrachten en leerlingen in het basisonderwijs.

Basisschool klaslokaal: enthousiaste leraar met tabletcomputer legt aan briljante jonge kinderen uit hoe windturbines werken.

Onderzoeker in de klas

Basisschoolleerlingen en onderzoekers hebben zeker één ding gemeen: nieuwsgierigheid! Van wie kun je nou beter iets leren over een wetenschappelijk thema dan van de onderzoeker zelf? Via het programma 'Onderzoeker in de klas' gaan promovendi, postdocs en andere onderzoekers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc op bezoek bij twee basisschoolklassen om op een interactieve wijze hun onderzoeksthema te verkennen met de leerlingen. 

Onderzoekers die voor het eerst deelnemen volgen de voorbereidende cursus 'Kinderen enthousiasmeren voor onderzoek'. 

Training volgen

Als je al eerder hebt deelgenomen, hoef je de cursus niet opnieuw te volgen. Je kunt je dan direct aanmelden om een of meer bezoeken aan een les te brengen.

Meld je aan

Childs hand placing coloured blocks

Ondersteuning bij valorisatie

Het Wetenschapsknooppunt denkt graag mee over manieren van valorisatie waarmee kinderen en/of leerkrachten in het basisonderwijs in aanraking komen met onderzoek. Bijvoorbeeld voor ondersteuning bij onderzoekende activiteiten voor kinderen bij lopende onderzoeken, of als je hulp nodig hebt bij nieuwe onderzoeksvoorstellen en subsidievragen. 

infowkru [at] ru.nl (Neem contact op)

Wetenschapsknooppunt

Radboud Science Awards

Onderzoekers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc die hun wetenschappelijke doorbraken willen bewerken tot leer- en lesmateriaal voor basisscholieren, maken jaarlijks kans op één van de drie Radboud Science Awards. De winnaars vormen vervolgens samen met basisschoolleraren de Radboud Science Teams en werken aan activiteiten die leerlingen prikkelen om op onderzoek uit te gaan.

Eerdere winnaars Radboud Science Awards

Meld je aan voor onderzoeker in de klas

* Verplicht veld

Wat leuk dat je mee wilt doen met 'Onderzoeker in de klas'. Dit formulier is bedoeld voor onderzoekers die eerder hebben deelgenomen en de voorbereidende cursus hebben gevolgd. Alle onderzoekers die nog niet eerder hebben deelgenomen, kunnen zich inschrijven voor het vak 'Kinderen enthousiasmeren voor wetenschap' via gROW.

Functie

Functie

Onderzoek

 

Zijn er vaste dagen waarop je echt niet beschikbaar bent?