Locatie voor nieuwe huisvesting FdL-FFTR
Locatie voor nieuwe huisvesting FdL-FFTR

Huisvesting FdL-FFTR

Naar een circulair en energiepositief gebouw
Tijdsduur
2023 tot 2027
Projecttype
Vastgoed
Organisatieonderdeel
Campus & Facilities

De Faculteit der Letteren en Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen verhuizen eind 2027 naar het de locatie van het huidige Spinozagebouw. Op deze plek komt het meest duurzame gebouw op de campus: maximaal circulair en energiepositief.

Meest duurzame gebouw

Doel voor de bouw is optimaal hergebruik van het huidige Spinozagebouw. De fundering en het casco van de hoogbouw blijven behouden maar verder gaat het gebouw volledig op de schop. In lijn met de ambitie voor een klimaatneutrale campus wordt het een energiepositief gebouw. Hoe het gebouw er uiteindelijk uit zal zien is nu nog niet bekend. Wel is het streven naar het beste gebouw voor goed onderwijs en onderzoek, passend binnen de kaders van het campusplan. Een gebouw waar medewerkers én studenten graag naartoe komen om (samen) te werken en elkaar te ontmoeten. De werk- en studieomgeving inspireert en verbindt. Waar aan de ene kant ontmoeting en samenwerking centraal staan is er aan de andere kant genoeg ruimte voor rustig en geconcentreerd werk. Een omgeving waar iedereen zich welkom voelt en graag verblijft.

    Het bouwproject Huisvesting FdL-FFTR kent verschillende fases en activiteiten. Onder de visualisatie van het proces worden deze toegelicht.

    Fasering project Huisvesting FdL-FFTR

    Fases en activiteiten

    Elke fase kent specifieke activiteiten.