computer met gekleurde archiefmappen
computer met gekleurde archiefmappen

Aanbesteding digitaal portfolio

Tijdsduur
9 januari 2023 tot 13 november 2023
Projecttype
ICT
Organisatieonderdeel
Education Support

Aanleiding

Veel opleidingen binnen de Radboud Universiteit maken gebruik van een digitaal portfolio in hun onderwijs. Dit ePortfolio zit nu in Brightspace, maar biedt niet langer de gewenste functionaliteiten die opleidingen nodig hebben. Omdat het digitaal portfolio voor een aantal opleidingen onmisbaar is geworden in hun onderwijs en steeds meer opleidingen een portfolio in hun onderwijs willen inzetten, is er een project gestart om een nieuw digitaal portfolio systeem te vinden.  

Aanpak

Na zorgvuldige voorbereiding in samenspraak met de opleidingen die op dit moment gebruik maken van het ePortfolio, is een Europese Aanbesteding gestart, met als doel een nieuwe leverancier te selecteren voor het digitaal portfolio. Naast een groot aantal functionele, technische en wettelijke eisen (AVG), zijn functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid belangrijke beoordelingscriteria voor de nieuwe software. 

Portflow nieuwe software voor digitaal portfolio

Samen met vertegenwoordigers van faculteiten zijn de leveranciers die hadden ingeschreven op de aanbesteding beoordeeld. De keuze is gevallen op de software Portflow van het bedrijf Drieam.

Planning

Het doel van het project is de oplevering van een nieuw digitaal portfolio systeem tijdens het collegejaar 2023/2024. We starten met het gebruik van het nieuwe digitaal portfolio in een aantal opleidingen. In de loop van collegejaar 2023/2024 schalen we het gebruik geleidelijk op. Per 24 november 2023 is Portflow opgenomen in de digitale leeromgeving Brightspace en kunnen alle studenten en docenten gebruik maken van de software.

Contactinformatie

Voor informatie over dit project kun je terecht bij Functioneel beheer Digitale Leeromgeving via icto [at] ru.nl (icto[at]ru[dot]nl) of bij projectleider Onno Kamphuis via o.kamphuis [at] ru.nl (o[dot]kamphuis[at]ru[dot]nl).