Reflecteren op jouw werkpraktijk met het kaartspel mmmAcademia

Traditiegetrouw zijn veel academici zowel onderzoeker als docent. In de praktijk worden beide disciplines echter niet altijd gelijk gewaardeerd. Hoe geldt dit voor jouw werkpraktijk? Hoe ervaar jij het werken binnen de academie? Praat je hier wel eens over met collega’s?  

Om het gesprek aan te gaan over erkennen en waarderen aan de Radboud Universiteit heeft docent en onderzoeker Frank Léoné samen met een ontwerper en collega's een dialoogkaartspel ontwikkeld. Het doel van het spel is om dialoog op gang te brengen over erkenning en waardering.

een kaart uit het kaartspel mmmAcademia

Hoe werkt het spel?

In mmmAcademia ga je in gesprek met één of meerdere collega's over verschillende onderwerpen op het gebied van erkennen en waarderen. Elke kaart vraagt je aan de hand van een stelling na te denken over hoe je vindt dat het nu gaat en hoe je denkt dat het in een ideale situatie zou werken. 

Hierbij bepaal je zelf de zwaartepunten, bijvoorbeeld door kaarten te selecteren die specifiek gaan over onderwijs, onderzoek, maatschappelijke impact of de menselijke maat. Denk bijvoorbeeld aan de taakverdeling binnen jouw afdeling of de manier waarop lesgeven wordt gewaardeerd. Het kaartspel is alleen beschikbaar in het Engels. 

Met het kaartspel kun je:

  • Reflecteren op jouw eigen perspectief op het gebied van erkennen en waarderen aan de universiteit.
  • Het gesprek binnen jouw eigen afdeling over erkennen en waarderen te stimuleren.
  • Op een speelse manier gevoelige onderwerpen bespreekbaar maken. 

Speel het spel en laat van je horen

Wil je het dialoogkaartspel spelen, laat het ons dan weten en dan sturen we je een set kaarten toe.

We zijn benieuwd hoe jij het kaartspel inzet en welke reacties het oproept. Deel je ervaringen met de maker Frank Léoné via het mailadres.