Vertrouwenspersoon Medewerkers

Voor studenten: zie Vertrouwenspersoon Studenten

Medewerkers die zich niet veilig voelen in hun werk, te maken hebben met een conflict of last hebben van ongewenst gedrag, of die zorgen hebben over wetenschappelijke integriteit, kunnen terecht bij een vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en bespreekt met je wat de mogelijkheden zijn om wat aan de situatie te doen. Daarnaast kan de vertrouwenspersoon je helpen bij eventuele vervolgstappen als je dat zelf wil. 

Lees ook over Sociale veiligheid aan de Radboud Universiteit en het plan van aanpak sociale veiligheid

Een vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en bespreekt met je wat de mogelijkheden zijn om wat aan de situatie te doen. Daarnaast kan de vertrouwenspersoon je helpen bij eventuele vervolgstappen als je dat zelf wil. Je houdt altijd zelf de regie. 

Contact

Heb je een vraag of wil je melding doen van ongewenste omgangsvormen? Twijfel niet, wij zijn er voor jou en gaan graag met je in gesprek. We kunnen adviseren, ondersteunen, meedenken en sparren.

Je kunt gemakkelijk een vertrouwelijk gesprek aanvragen door te mailen naar vertrouwenspersonen [at] ru.nl. Je hoeft in je mail geen informatie te verstrekken over waar je het over wilt hebben; “ik wil graag een gesprek” is voldoende. De vertrouwenspersoon neemt binnen 2 werkdagen telefonisch contact met je op voor een kort intake gesprek.

Gesprekken zijn vertrouwelijk en de regie blijft bij jou. 

Verschillende vertrouwenspersonen

Binnen de Radboud Universiteit maken we onderscheid tussen vertrouwenspersonen voor ongewenste omgangsvormen (voor medewerkers, promovendi en studenten), vertrouwenspersonen voor wetenschappelijke integriteit, en een externe vertrouwenspersoon voor bestuurlijke integriteit. 

Wie zijn de vertrouwenspersonen van de universiteit?

team VP

Arbeidsconflict en andere situaties

Voel je je in je werk gefrustreerd of gedwarsboomd? Dan kan er sprake zijn van een (dreigend) arbeidsconflict. Het conflict kan gaan over arbeidsinhoud, arbeidsverhoudingen, arbeidsomstandigheden of arbeidsvoorwaarden. Een arbeidsconflict kan zich voordoen tussen collega’s onderling of tussen medewerker en leidinggevende. Wanneer je worstelt met een (mogelijk) arbeidsconflict, kun je hierover in gesprek gaan met de ombudsfunctionaris. De ombudsfunctionaris is onpartijdig en kan ook bemiddelen.

Er kan ook sprake zijn van andere zaken die het lastig maken voor jou om goed te kunnen werken, zoals overbelasting, stress, persoonlijke omstandigheden die invloed hebben op je werk, of werkomstandigheden die invloed hebben op jouw (mentale) gezondheid. Je kunt hierover bijvoorbeeld in gesprek gaan met HR, een bedrijfsmaatschappelijk werker, campuspsycholoog of coach. 

Bekijk andere contactmogelijkheden

Contact

Contactafdeling