Doe doelgroeponderzoek met het medewerkerspanel

Heb je een onderwerp dat bijdraagt aan de verbetering van de dienstverlening van de Radboud Universiteit waarvan je je afvraagt: wat vinden medewerkers hiervan? Hiervoor kun je het Medewerkerspanel raadplegen. Begin april 2024 is het medewerkerspanel gelanceerd, in navolging van het succesvolle studentenpanel. Momenteel hebben 130 medewerkers, vanuit allerlei faculteiten en divisies, zich aangemeld om hun mening te geven over het verbeteren van de dienstverlening van de Radboud Universiteit.  

Jouw onderzoek in het medewerkerspanel 

Je onderzoek kan bestaan uit een enquête, focusgroep, gebruikerstest of iets anders. Zolang het onderzoek er maar voor zorgt dat de dienstverlening beter aansluit bij de behoeften van medewerkers. Het opzetten van het onderzoek doe je zelf. Voor het maken van enquêtes kun je de hulp inschakelen van Institutional Research. Als je medewerkers wilt uitnodigen voor jouw onderzoek is het van belang dat het onderzoek klaar moet zijn om ingevuld te worden of aan deel te nemen. 

Lever informatie aan voor de deelnemers 

Medewerkers die zich hebben aangemeld voor het medewerkerspanel ontvangen elke maand een mail met daarin de verzoeken om deel te nemen. Lever daarom per mail een wervende, uitnodigende tekst aan als je jouw onderzoek wilt voorleggen aan het medewerkerspanel. In deze tekst leg je uit waar het onderzoek over gaat, aangevuld met praktische informatie over jouw onderzoek (datum, locatie, tijd). Ook vermeld je hierin welke vergoeding deelnemers ontvangen, bijvoorbeeld een cadeaubon. Deze informatie wordt verspreid onder de deelnemers van het medewerkerspanel, waarna deelnemers zelf kunnen kiezen of ze willen deelnemen. Bij onderzoeken als interviews, focusgroepen en gebruikerstesten ontvang je een lijst met namen van de medewerkers die zich hebben aangemeld voor jouw onderzoek. Na het ontvangen van de deelnemers neem je het contact zelf verder op. 

medewerkerspanel [at] ru.nl (Lever informatie aan )

Na het onderzoek 

Als je gebruik maakt van het medewerkerspanel ben je verplicht, om middels een nieuwsbericht, de resultaten en vervolgacties te delen met de organisatie. Deze tekst lever je aan via communicatie [at] ru.nl (communicatie[at]ru[dot]nl.) Op deze manier weten medewerkers welke verbetering er is doorgevoerd aan de hand van de gegeven input. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van de vergoeding voor jouw deelnemers. 

Contact

Wil je jouw onderzoek verspreiden binnen het medewerkerspanel of heb je andere vragen?