Iconen & illustraties

Tekst en foto’s zijn niet altijd toereikend genoeg om een boodschap over te brengen. In dat geval kun je gebruik maken van iconen en illustraties.

Iconen in de huisstijl van de Radboud Universiteit

Iconen van de Radboud Universiteit zijn minimalistisch en opgebouwd uit lijnen. We gebruiken geen vlakvulling. De iconen bestaan uit de huisstijlkleuren Maroon en Red Impact. Daarbij is Maroon de basiskleur en Red Impact de accentkleur. Gebruik je een icoon op een gekleurde achtergrond? Maak het icoon dan volledig wit of gebruik een contrasterende kleur uit het roodgamma.

Iconen zoeken en maken

Er is een basisset beschikbaar. Alle iconen staan in de beeldbank van de Radboud Universiteit. Je kunt de basisset ook downloaden.

Download basisset

Staat jouw gewenste icoon er niet tussen, dan kun je:

  • Iconen zoeken op Flaticon. Deze kunnen worden aangepast naar huisstijl. Neem hiervoor contact op met communicatie [at] ru.nl (communicatie[at]ru[dot]nl).
  • Zelf iconen ontwerpen, bijvoorbeeld met Adobe Illustrator. Houd je daarbij aan de volgende richtlijnen:
    • Blijf consistent in formaat, detaillering en kleur- en lijngebruik.
    • Houd de volgende lijndikte aan: bij een icoon van 2cm groot is de lijndikte 1pt, bij 4cm is de lijndikte 2pt, etcetera.

Illustraties

Voor illustraties zijn een aantal richtlijnen:

  • Gebruik het kleurenpalet uit de huisstijl
  • Gebruik de typografie uit de huisstijl
  • Stem de vorm en boodschap af op de doelgroep.

Er zijn geen verdere huisstijlrichtlijnen voor de vorm van de illustraties. Deze is sterk afhankelijk van de doelgroep die je wil bereiken. Als aanknopingspunt kun je de illustratiestijl van de iconen gebruiken.

Een illustratie van de campus van de Radboud Universiteit
Voorbeelden van illustraties van de Radboud Universiteit

Contact

Hulp nodig? Neem contact op met: