Functionele mailbox aanvragen

Als je met een team een gezamenlijk e-mailadres wilt gebruiken, kun je een functionele mailbox, ook wel gedeelde postbus genoemd, aanvragen. Iedere medewerker met een Radboud-account kan een functionele mailbox aanvragen. Vraag de mailbox aan via de Accountportal. 

Mailbox aanvragen

Gebruik hiervoor de handleiding Functionele mailbox aanvragen.  

Soorten mailboxen

Er zijn meerdere soorten functionele mailboxen. Bekijk welke soorten er zijn en aan welke voorwaarden de naam van de functionele mailbox moet voldoen.

Gedeelde mailbox

Doel: gebruik van een mailbox door meerdere personen. Binnen de gestelde voorwaarden kun je de naam van de mailbox (en het bijbehorende mailadres), zelf kiezen. De eigenaar geeft de andere deelnemers toegang tot de mailbox.

Voorbeelden: Helpdesk-Finlog, CIF / Secretariaat, TeleMANN / Project Worldshare, UBN.

Ruimte

Doel: een ruimte (vergaderzaal, spreekkamer etc.) beschikbaar stellen via de agenda. Voor deze mailbox gelden strikte naamgevingsconventies om de ruimtes vindbaar te maken voor (potentiële) gebruikers. In principe is het reserveren een geautomatiseerd proces waar weinig beheer op nodig is. Een moderatorfunctie is optioneel.

Voorbeelden: E.18.06, Intervisiezaal DPO - Forum, Bijenkamer - HG02.537, Conferenceroom1.

Apparatuur

Doel: apparatuur (of andere zaken die gereserveerd moeten kunnen worden) beschikbaar stellen via de agenda.
Voor deze mailbox gelden strikte naamgevingsconventies om de voorzieningen vindbaar te maken voor (potentiële) gebruikers. In principe is het reserveren een geautomatiseerd proces waar weinig beheer op nodig is. Een moderatorfunctie is optioneel.

Voorbeelden: Beamer, FdM - laptop1, JUR.

Mailbox voor een speciale toepassing (alleen voor beheerders)

Uitsluitend aan te vragen door beheerders en alleen als een applicatie toegang tot een mailbox moet hebben/er ingelogd moet worden met f-nummer en wachtwoord. Deze mailbox kan niet worden gebruikt in Outlook en zal (waarschijnlijk) alleen IMAP-toegang krijgen.

Rechten aanvragen

Als je de mailbox hebt aangevraagd, heb je niet automatisch toegang. Ook de eigenaar van de mailbox niet. Regel wie er in de mailbox kan via het formulier in Topdesk.

Toegang beheren

Als je buiten de campus werkt, zet hiervoor eduVPN aan.

Functionele mailbox instellen op je apparaat

Wil je op toegang tot een functionele mailbox op je iPhone iPad of Android-apparaat? Volg dan de handleiding Functionele mailbox instellen op je eigen apparaat

Contact

Hulp nodig? Neem contact op met:

+31 24 362 22 22