Mails versturen naar groepen mensen

Wil je mails versturen naar een grote groep mensen? Dan kun je ervoor kiezen om een distributielijst of een mailinglijst aan te vragen. 

Een distributielijst kun je gebruiken voor e-mailverkeer binnen de universiteit. Je kunt er niet mee naar buiten mailen en ook geen mail van buitenaf mee ontvangen. Een distributielijst wordt weergegeven in het Outlook adresboek.

Heb je een lijst nodig die mensen van binnen en buiten de universiteit bevat, gebruik dan een mailinglijst.

Distributielijst aanvragen

Vraag een distributielijst aan door te mailen naar icthelpdesk [at] ru.nl. Geef aan wat de voorgestelde naam is en wie de beheerders worden. 

Geef de lijst een naam die lading dekt, bijvoorbeeld: DMC-Evenementenbureau-L, ICIS Instituut-L, RSC Vakgroep Fitness-L. De naam wordt altijd afgesloten door ‘-L’. Deze naam is zichtbaar in het Outlook adresboek.

Distributielijsten beheren

Het beheer van de lijsten bevindt zich in de overgangsfase naar M365 nog in twee omgevingen.

Als de persoonlijke mailbox van de beheerder nog niet is gemigreerd, log je in op de persoonlijke mailbox. Je gaat naar Instellingen en kiest Opties. Op het tabblad Groepen zie je van welke lijsten je beheerder bent. Door met de linker muisknop te dubbelklikken op de naam van de lijst kom je bij de beheerinstellingen terecht. (Zie afbeelding).

Als de persoonlijke mailbox van de beheerder is gemigreerd naar de cloud (Jouw persoonlijke mailbox is te bereiken via Outlook.com) log je in op https://mail.ru.nl/ecp. Nadat je bent ingelogd heb je leesrechten op alle lijsten die op onze server aanwezig zijn maar je hebt alleen toegang tot de lijst(en) waar je beheerder van bent. Je moet dus wel weten wat de namen van de door jou beheerder lijsten zijn. Door met de linkermuisknop te dubbelklikken op de naam van de lijst krijg je de beheeropties te zien. (Zie afbeelding). Je hebt hier in ieder geval de mogelijkheid om bij Lidmaatschap de ledenlijst te beheren.

Mailinglijst aanvragen

Heb je een lijst nodig om te mailen binnen en buiten de universiteit, vraag dan een mailinglijst aan. Het onderhoud van de mailinglijst is in eigen beheer. Dit vraagt dus enige kennis van de beheerder. Vraag de lijst aan in Topdesk. Dit kan vanaf een Radboud-werkplek of vanuit thuis met een eduVPN verbinding.

Mailinglijst aanvragen