Software aanschaffen via de universiteit

Software op Radboud-werkplek/laptops

Apparaten van de universiteit zijn voorzien van diverse basisprogramma’s. Een overzicht van beschikbare software vind je in het software-overzicht. Soms kun je deze zelf installeren via het Software Center (te vinden via je startmenu). Als dit niet lukt of als je aanvullende software nodig hebt voor je werk of studie kun je een pakket aanvragen via de ICT Helpdesk.

Medewerkers: Als er kosten verbonden zijn bij de aanschaf van software heb je soms toestemming van je leidinggevende nodig. Na goedkeuring kan één van de aanvraagbevoegden van jouw afdeling de software voor je aanvragen.

Software op privé-apparaten

Via Surfspot kun je gratis of sterk gereduceerd software aanschaffen zoals SPSS. Je logt in op Surfspot met je Radboud-account en Radboud-wachtwoord.

Gratis beveiligingssoftware 

Medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit kunnen via SURFspot gratis het internetbeveiligingspakket F-secure downloaden. 

Download F-Secure

Software voor studenten

 

Endnote

Endnote kun je verkrijgen via Surfspot. Je kunt bij Surfspot inloggen met je student e-mailadres en wachtwoord. Je krijgt de software via een ingepakt bestand (je kunt dit uitpakken met 7-zip https://www.7-zip.org/). In de handleiding staan de stappen beschreven die je moet volgen om de software te installeren.

Atlas.ti

Atlas.ti is een softwareprogramma voor het analyseren van kwalitatieve data. Om Atlas. ti te gebruiken is het nodig je eenmalig te registeren in de Atlas Portal. Kijk voor de instructie bij Activeren Atlas.ti (inloggen vereist).

Overige software

Een deel van de software van je Radboud-werkplek/laptop uit het software-overzicht kun je gebruiken op niet-beheerde werkplekken. Neem contact op met de ICT Helpdesk als je wilt weten hoe je die software op je werkplek kunt installeren.

 

 

Contact

Hulp nodig? Neem contact op met de ICT Helpdesk via:

024 - 36 22222

Contactafdeling