Werkplek up-to-date houden

Het is belangrijk om jouw laptops, computers, telefoons, etc. te voorzien van de laatste (security) updates. Dit geldt voor privé-apparaten en voor Radboudapparaten. Lees hier hoe je jouw apparaten up-to-date houdt.

Bezoek je de campus niet wekelijks?

Als je thuis op een Radboud-laptop werkt, is het belangrijk om eens per week updates 'op te halen' en/of te installeren. Zet eduVPN aan en kies één van de twee onderstaande methodes. Vergeet ook niet om je laptop één keer per week opnieuw op te starten. Sommige updates werken pas nadat je opnieuw hebt opgestart.

Automatische update

Zet je eduVPN-verbinding minimaal twee uur aan, de updates worden dan automatisch bijgewerkt. Zet na het uur je laptop uit, zodat je deze de volgende keer opnieuw kunt opstarten.

Handmatig updaten

Het is ook mogelijk om zelf actief de updates voor je Radboud-laptop op te halen. In de handleiding vind je de te volgen stappen.

*Radboud-Mac: Als je op een Mac werkt, worden de updates automatisch uitgevoerd.

Ben je elke week op de campus?

Dan worden de updates automatisch uitgevoerd.

  • Vaste, door ISC beheerde, werkstations worden automatisch voorzien van de laatste updates.
  • Ook laptops, die aangesloten zijn op het vaste netwerk op de campus, halen automatisch de laatste updates binnen.

Werk je op je eigen apparaat?

Als je niet hebt ingesteld dat updates automatisch worden uitgevoerd, is het belangrijk om te controleren of er updates zijn voor bijvoorbeeld je beveiligingssoftware of Windows. Zo blijft je eigen apparaat ook up-to-date.

Nog geen anti-virus op je eigen laptop of PC? Via SURFspot kun je gratis gebruik maken van F-secure.

Contact

Hulp nodig? Neem contact op met de ICT Helpdesk:

+31 24 362 22 22