Stralingshygiëne

Het Radboudumc en de Radboud Universiteit maken gebruik van radioactieve stoffen, ingekapselde radioactieve bronnen en ioniserende straling uitzendende toestellen. Voor deze werkzaamheden is een vergunning nodig in het kader van de Kernenergiewet. Binnen de Arbo- en Milieudienst is de groep straling belast met de werkzaamheden die voortkomen uit de Kernenergiewet vergunning. In deze vergunning zijn verschillende taken en bevoegdheden vastgelegd en toegewezen. De Algemeen Coördinerend Deskundige is eindverantwoordelijk.

Heb je vragen over je werkzaamheden waarbij toepassingen plaatsvinden met radioactiviteit, vragen over de Kernenergiewet of wil je hulp van de facilitaire tak straling? Neem dan contact op met de groep straling. Je kunt ook meer lezen in het basisdocument en procedures straling of op de website van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS)

Stralingsarts

Heb je vragen over gezondheidseffecten bij het verrichten van handelingen of werkzaamheden waarbij straling vrijkomt? Neem dan contact op met de stralingsarts van de Arbo- en Milieudienst via +31 24 361 54 00.

Contact

Arbo- en Milieudienst
Philips van Leydenlaan 25
(gebouw Tandheelkunde)
straling.amd [at] radboudumc.nl (straling[dot]amd[at]radboudumc[dot]nl)
T +31 24 361 96 13

Algemeen coördinerend deskundige
Marcel Wiegman
Marcel.Wiegman [at] radboudumc.nl (Marcel[dot]Wiegman[at]radboudumc[dot]nl)
T +31 24 309 20 62

Plaatsvervangend algemeen coördinerend deskundige
Wout Moerman
Wout.Moerman [at] radboudumc.nl (Wout[dot]Moerman[at]radboudumc[dot]nl)
T +31 24 309 20 65

Decentraal coördinerend deskundige
Ilse Post
Ilse.Post [at] radboudumc.nl (Ilse[dot]Post[at]radboudumc[dot]nl)
T +31 24 309 41 07