Webstatistieken

De webstatistieken van de Radboud Universiteit worden gemeten via Google Analytics. Het centrale beheer van de webstatistieken ligt bij afdeling Online Strategie & Ondersteuning.

Rapport aanvragen

Wil je eenmalig een rapport met cijfers over je website opvragen? Dan kun je terecht bij je centrale webmaster. Heb je die niet, neem dan contact op via onlinemarketing [at] ru.nl.

Wanneer je periodiek dezelfde informatie uit de webstatistieken wil halen, om deze over langere termijn te kunnen vergelijken, dan kun je een ook geautomatiseerde periodieke rapportage aanvragen. 

Wil je structureel aan de slag met statistiekenanalyse, dan kun je toegang aanvragen tot het Google Analytics account van je website.

Toegang aanvragen

Om zelf toegang te krijgen tot de webstatistieken van een RU.nl-website, kun je een verzoek indienen bij je centrale webmaster. Heb je die niet, neem dan contact op met afdeling Online Strategie & Ondersteuning (onlinemarketing [at] ru.nl). Geef hierbij door via welk e-mailadres je toegang wil krijgen.

Voorwaarden inlogaccount

Accounttoegang kan alleen verkregen worden via een Ru.nl-e-mailadres. Dit mag zijn een persoonlijk e-mailadres van de RU (voorletter.achternaam [at] ru.nl) waarmee alleen jij toegang krijgt, of een groeps-/afdelingsadres (bijvoorbeeld afdeling [at] ru.nl) waarmee diverse collega’s gezamenlijk inloggen. Om toegang te kunnen krijgen via een Ru.nl-adres, moet je eerst een Google account maken van je e-mailadres. Het is niet toegestaan om in te loggen met een privé-adres, zoals een Gmail of Hotmail adres.

Google-account aanmaken zonder Gmail

Om een Google-account aan te maken, zonder dat je meteen een Gmail-account krijgt, vul je dit formulier in:

Google-account aanmaken

Je kunt daarna gebruik maken van Google diensten door in te loggen met je Ru.nl-adres en je gekozen wachtwoord.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.