Logo

Het logo van de Radboud Universiteit bestaat uit een tekstbeeldmerk en het wapen. In principe mag het wapen niet los van het tekstbeeldmerk gebruikt worden. Houd je aan deze richtlijnen:

  • Het wapen staat rechts van het tekstbeeldmerk.
  • Het wapen en tekstbeeldmerk hebben een vaste verhouding tot elkaar.
  • Het logo staat in de rechteronderhoek, met uitzondering van websites.
  • Op websites staat het logo linksboven.

Soms is het niet mogelijk het complete logo te plaatsen. Neem contact op met communicatie [at] ru.nl (c)ommunicatie [at] ru.nl voor een bestand met daarin alleen het wapen.

Andere logo’s

Er is een aantal andere logo’s dat gebruikt worden voor speciale gelegenheden of specifieke doelgroepen.

Lustrumlogo 

In 2023 bestaat de Radboud Universiteit 100 jaar. Je kunt het logo gebruiken voor dingen die met het lustrum te maken hebben, de geschiedenis van de universiteit of wanneer het relevant is om naar het 100-jarig bestaan te verwijzen.

Het lustrumlogo van de Radboud Universiteit

Dubbellogo Radboud Universiteit en Radboudumc

Als de Radboud Universiteit en het Radboudumc samen communiceren, gebruik je het dubbellogo. Het logo mag alleen worden toegepast in de onderstaande kleuren. 

Dubbellogo Radboud Universiteit en Radboudumc

Logo voor internationale doelgroep

Sommige internationale doelgroepen zijn onvoldoende bekend met de Radboud Universiteit. In dat geval kun je het internationale logo gebruiken. Hieraan is toegevoegd dat de Radboud Universiteit in Nijmegen en Nederland ligt. 

Internationaal Logo Radboud Universiteit

Bij co-productie of samenwerking

Als de Radboud Universiteit samen met een externe partij communiceert, moet het logo van de universiteit gebruikt worden. Op geprinte materialen moet logo minimaal 45 mm breed zijn.

Eigen logo ontwikkelen 

We willen de Radboud Universiteit graag herkenbaar neerzetten. Daarom is het in principe niet toegestaan om een eigen logo te ontwikkelen. Het is meestal juist aan te raden om het logo van de Radboud Universiteit te gebruiken, omdat dat vaak al herkend wordt. Als een eigen logo noodzakelijk is, neem dan contact op met communicatie [at] ru.nl om de mogelijkheden te bespreken.  

Download de logobestanden:

Contact

Hulp nodig? Neem contact op met:

Contactafdeling

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.