Soorten functionele mailboxen

Er zijn meerdere soorten functionele mailboxen. Bekijk welke soorten er zijn en aan welke voorwaarden de naam van de functionele mailbox moet voldoen.

 1. Gedeelde mailbox
  Doel: gebruik van een mailbox door meerdere personen. Binnen de gestelde voorwaarden kun je de naam van de mailbox (en het bijbehorende mailadres), zelf kiezen. De eigenaar geeft de andere deelnemers toegang tot de mailbox.

  Voorbeelden: Helpdesk-Finlog, CIF / Secretariaat, TeleMANN / Project Worldshare, UBN.
 2. Ruimte
  Doel: een ruimte (vergaderzaal, spreekkamer etc.) beschikbaar stellen via de agenda. Voor deze mailbox gelden strikte naamgevingsconventies om de ruimtes vindbaar te maken voor (potentiële) gebruikers. In principe is het reserveren een geautomatiseerd proces waar weinig beheer op nodig is. Een moderatorfunctie is optioneel.

  Voorbeelden: E.18.06, Intervisiezaal DPO - Forum, Bijenkamer - HG02.537, Conferenceroom1.
 3. Apparatuur
  Doel: apparatuur (of andere zaken die gereserveerd moeten kunnen worden) beschikbaar stellen via de agenda.
  Voor deze mailbox gelden strikte naamgevingsconventies om de voorzieningen vindbaar te maken voor (potentiële) gebruikers. In principe is het reserveren een geautomatiseerd proces waar weinig beheer op nodig is. Een moderatorfunctie is optioneel.

  Voorbeelden: Beamer, FdM - laptop1, JUR.
 4. Mailbox voor een speciale toepassing (alleen voor beheerders)
  Uitsluitend aan te vragen door beheerders en alleen als een applicatie toegang tot een mailbox moet hebben/er ingelogd moet worden met f-nummer en wachtwoord. Deze mailbox kan niet worden gebruikt in Outlook en zal (waarschijnlijk) alleen IMAP-toegang krijgen.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.