Naar het buitenland

Alles rondom werken, congresbezoek en meer in het buitenland; zoals mogelijkheden, toestemming, voorbereiding en buitenlandbeurzen.

Vraag als medewerker altijd eerst schriftelijk toestemming bij je leidinggevende aan en vul het formulier: 'Buitenlandverblijf doorgeven' in. Bekijk de checklist verhuizen hieronder voor meer informatie voor jouw situatie.

  • 30% regeling

    Kom je vanuit het buitenland voor een baan aan de Radboud Universiteit of ga je naar het buitenland voor langere tijd? Dan heb je mogelijk recht op de 30%-regeling.

  • Belasting bij verblijf in buitenland

    Als je voor 6 weken (45 dagen) of langer voor het werk naar het buitenland gaat, kan dat gevolgen hebben voor het betalen van je belasting. Vul daarom altijd het formulier Buitenlandverblijf doorgeven in.

  • Checklist voor tijdelijk verblijf in het buitenland

    Ga je tot maximaal 6 weken naar het buitenland, dan is het goed een aantal dingen te checken voordat je gaat.

  • Checklist: Verhuizen naar het buitenland

    Ga je verhuizen naar het buitenland, maar blijf je nog wel in dienst van de Radboud Universiteit? Dan zul je een aantal dingen moeten regelen met betrekking tot sociale zekerheid, belastingen en je zorgverzekering.

  • Formulier: Buitenlandverblijf doorgeven

    Vul voorafgaand aan je vertrek altijd het formulier 'Buitenlandverblijf doorgeven' in om er achter te komen of je in Nederland verzekerd kunt blijven voor sociale zekerheid, of dat je je moet verzekeren in het land waar je dan verblijft.

  • Internationale samenwerkingsfondsen

    Wil je samenwerken met collega's uit het buitenland en jullie krachten bundelen op het gebied van onderzoek of onderwijs? Bekijk het Radboud-Western en het Radboud-Glasgow Collaboration Fund.

  • Je tijdelijke adres opgeven

    Wanneer je als Radboud-medewerker voor je werk in het buitenland verblijft, is het belangrijk dat de universiteit beschikt over jouw tijdelijke buitenlandse adres.

  • Reis- en verblijfkostenvergoeding

    Als je een buitenlandse reis maakt, kun je recht hebben op vergoeding van de reis- en verblijfskosten. Je kunt deze declareren én een voorschot aanvragen in BASS.

  • Sociale zekerheid bij verblijf in het buitenland

    Ga je tijdelijk in het buitenland werken en blijven je arbeidsovereenkomst en salaris van de Radboud Universiteit gehandhaafd, dan zal over het algemeen ook de Nederlandse sociale zekerheid van toepassing blijven.

  • Vaccinaties en reisadvies

    Ga je naar een tropisch of subtropisch land? Check dan met de Reis en Vaccinatiepoli of je vaccinaties en/of een gezondheidsverklaring nodig hebt.

  • Verzekeren tegen ziektekosten

    Blijf je in Europa of ga je buiten Europa? Informeer bij je zorgverzekeraar of je tijdens je verblijf in het buitenland verzekerd bent tegen ziektekosten.

  • Zakenreis verzekering

    Ga je maximaal 1 jaar naar het buitenland voor je werk als medewerker van de Radboud Universiteit? Dan krijg je een reisverzekering van de universiteit.