Stage- en vrijwilligersvergoeding

Binnen de universiteit wordt er een uniforme stage- en vrijwilligersvergoeding gehanteerd. 

Stage

Faculteiten en Radboud Services bepalen zelf wanneer wel of niet een stagevergoeding wordt toegekend (bijv. verschil tussen externe en interne stagiairs - student Radboud Universiteit). Als een vergoeding wordt toegekend dan gelden deze stagevergoedingen op basis van 40 uur per week:

  • Voor WO- en HBO-studenten € 328 bruto per maand.
  • Voor stages op MBO-niveau € 191 bruto per maand.

De stagevergoeding geldt voor stages van één maand of langer. Indien de stagiair geen gebruik kan maken van een OV-studentenkaart voor het reizen tussen de woning en de stageplek dan ontvangt de stagiair een reiskostenvergoeding van € 0,23 per kilometer. De HR-medewerkers zorgen voor de stage-overeenkomst.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers krijgen een standaard vrijwilligersvergoeding. Deze is onbelast en hoeft niet aan de Belastingdienst doorgegeven te worden. Als vrijwilligers een hoger bedrag ontvangen voor vrijwilligerswerk, dan is er sprake van een vergoeding die in verhouding staat tot de omvang en het tijdsbeslag van het werk en moet de vergoeding worden belast voor de loon- en inkomstenbelasting. Kijk voor meer informatie en de bedragen op de website van de Belastingdienst